Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Čerňanská skončila šiesta v monoboboch v Insbrucku

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V piatok je v Innsbrucku-Igls na programe ďalšia súťaž monobobov, opäť so štartom o 10.00 h. Preteky sú súčasť podujatia Európskeho pohára.

Innsbruck 6. januára (TASR) - Slovenská bobistka Viktória Čerňanská obsadila vo štvrtkovej súťaži monobobov v rámci Svetovej série v Innsbrucku šieste miesto. V rakúskom stredisku zaostala za víťaznou Nemkou Stephanie Schneiderovou v súčte dvoch jázd o 1,44 sekundy. Druhá skončila s odstupom 13 stotín Austrálčanka Ashleigh Wernerová, tretia bola Margot Bochová z Francúzska (+0,40). V pretekoch štartovalo 12 žien.

V piatok je v Innsbrucku-Igls na programe ďalšia súťaž monobobov, opäť so štartom o 10.00 h. Preteky sú súčasť podujatia Európskeho pohára.

Čerňanská bojuje v monoboboch o zisk miestenky na ZOH 2022. Do Pekingu sa kvalifikuje 20 najlepších pretekárok podľa redukovaného svetového rebríčka, rozhodujúci bude stav k 16. januáru. Mladá slovenská reprezentantka sa momentálne pohybuje v rebríčku okolo 19. priečky.

Euŕopsky pohár v Innsbrucku-Igls



Svetová séria - monoboby žien: 1. Stephanie Schneiderová (Nem.) 1:51,73 min, 2. Ashleigh Wernerová (Aus.) +0,13 s, 3. Margot Bochová (Fr.) +0,40, ..., 6. Viktória ČERŇANSKÁ (SR) +1,44