Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Čerňanská skončila štvrtá v druhej súťaži v Innsbrucku

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročná Čerňanská bojuje v monoboboch o zisk miestenky na ZOH 2022.

Innsbruck 7. januára (TASR) - Slovenská bobistka Viktória Čerňanská skončila v piatkovej súťaži monobobov v rámci Svetovej série v rakúskom Innsbrucku na štvrtom mieste. Za víťaznou Francúzkou Margot Bochovou zaostala v súčte dvoch jázd o 71 stotín sekundy. Od pódia ju delilo iba 0,15 s.

Čerňanská si oproti prvej štvrtkovej súťaži monobobov, v ktorej obsadila šieste miesto, polepšila o dve priečky. Druhá bola v piatok Nemka Stephanie Schneiderová, ktorá stratila na víťazku len dve stotiny, na tretej priečke sa umiestnila Ashleigh Wernerová z Austrálie (+0,56). Preteky v stredisku Innsbrucku-Igls boli súčasťou podujatia Európskeho pohára bobistov.

Dvadsaťročná Čerňanská bojuje v monoboboch o zisk miestenky na ZOH 2022. Do Pekingu sa kvalifikuje 20 najlepších pretekárok podľa redukovaného svetového rebríčka, rozhodujúci bude stav k 16. januáru. Mladá slovenská reprezentantka sa pred podujatím v Innsbrucku pohybovala v rebríčku okolo 19. pozície.

Európsky pohár v Innsbrucku-Igls



Svetová séria - monoboby žien - piatok: 1. Margot Bochová (Fr.) 1:52,17 min., 2. Stephanie Schneiderová (Nem.) +0,02 s, 3. Ashleigh Wernerová (Aus.) +0,56, 4. Viktória ČERŇANSKÁ (SR) +0,71