Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Červenkov abdikoval, Prešov do konca jesene povedie Totkovič - Fabuľa

Tréner Angel Červenkov Foto: TASR/František Iván

Odstúpenie Červenkova nebolo veľkým prekvapením ani pre predstaviteľov vedenia futbalového klubu.

Prešov 20. novembra (TASR) - Štvrtým trénerom, ktorý predčasne skončil na svojom poste v tomto ročníku futbalovej Corgoň ligy je Bulhar Angel Červenkov v 1. FC Tatran Prešov. Medializovanú informáciu o jeho konci u "koňarov" potvrdil samotný klub na svojom oficiálnom webe. Mužstvo až do konca jesennej časti sezóny povedie dvojica dočasných kormidelníkov Ladislav Totkovič - Marek Fabuľa. Nového trénera určí vedenie počas zimnej prestávky.

"Do konca jesene sú dva zápasy a chceme ich spoločnými silami, spolu s realizačným tímom, so športovým úsekom a hráčmi, ktorí do toho budú mať čo povedať, zvládnuť. Myslím si, že to všetko dopadne dobre," uviedol po vymenovaní do novej funkcie Totkovič. "V prvom rade, čo treba – dať trošku dokopy psychiku. Myslíme, že sú tu dobrí futbalisti, ktorí futbal vedia hrať, vedeli ho hrať a určite ho hrať nezabudli. My sa nejako pokúsime oživiť ich spomienky na to, že vedia hrať futbal - to bude teraz naša najväčšia úloha," naznačil krátkodobé ciele trénerov Fabuľa.

Odstúpenie Červenkova nebolo veľkým prekvapením ani pre predstaviteľov vedenia klubu. "Myslím si, že dôvody sú jasné pri pohľade na corgoňligovú tabuľku. Nemyslím si, že by to vyhrotila vysoká prehra v Nitre. Skôr herný systém ukazoval, že niekde je chyba, no nechcem hovoriť, či na strane trénera alebo hráčov. Bohužiaľ výsledky ukazovali zlé nastavenie tímu, takže asi aj rozhodnutie trénera svedčí o tom, že je tam nejaká sebareflexia a rozhodol sa tak, ako sa rozhodol," skonštatoval pre TASR generálny riaditeľ prešovského klubu Jozef Petrík.


trénerské zmeny v CL 2012/2013:

Slovan Bratislava: Vladimír Weiss - Samuel Slovák

FC Nitra: Ladislav Jurkemik - Jozef Vukušič

Spartak Trnava: Pavel Hoftych - Peter Zelenský

Tatran Prešov: Angel Červenkov - Ladislav Totkovič, Marek Fabuľa