Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Česi si v O2 aréne pripomenú úspech z Nagana súbojom proti Slovákom

Víťazný český tím oslavuje pod českou zástavou svoje finálové víťazstvo nad Ruskom 22. februára 1998 v Nagane. Foto: TASR/AP

Slovenský tím povedú tréneri Július Šupler a František Hossa, ktorí môžu počítať, okrem iných, aj s Mariánom Hossom, Mariánom Gáboríkom či Žigmundom Pálffym.

Praha 9. februára (TASR) - Od historického triumfu českých hokejistov na zimných olympijských hrách v Nagane v roku 1998 uplynie vo februári 25 rokov. Pri príležitosti osláv tohto mimoriadneho výročia sa v piatok 10. februára stretnú v pražskej O2 aréne hokejové osobnosti Česka a Slovenska.

Vo výbere oboch tímov nebudú chýbať bývalí hráči NHL. Slovenský tím povedú tréneri Július Šupler a František Hossa, ktorí môžu počítať, okrem iných, aj s Mariánom Hossom, Mariánom Gáboríkom či Žigmundom Pálffym. Za domácich sa predstavia Patrik Eliáš, Milan Hejduk, ale aj jediný aktívny hokejista spomedzi všetkých účastníkov, čoskoro 51-ročný útočník Kladna, Jaromír Jágr.

Duel bude zároveň odvetou minuloročného septembrového súboja v Bratislave, v ktorom "Tím Jágr" zvíťazil nad "Tímom Višňovský" 5:4. "Teším sa na odvetu v Prahe a verím, že českým hokejistom oplatíme prehru z nášho domáceho ľadu," uviedol v novembri Ľubomír Višňovský.

Organizátori pripravujú množstvo sprievodných akcií. Program odštartuje od 16.00 h. autogramiádou hráčov pred O2 arénou a vyvrcholí stretnutím legiend o 18.30. "Plánujeme zapojiť divákov do interakcie s hokejistami. Či už na ľade, alebo v rámci podpisových akcií. Nebude chýbať merchandising pre dospelých a deti, ako aj súťaže počas prestávok," uzavrel Tomáš Janků, ktorý zaisťuje produkciu akcie. Zápas bude mať aj charitatívny rozmer. Výťažok z dražby dresov pôjde na podporu českého parahokeja.



Tím Česko:

brankári: Roman Čechmánek, Dušan Salfický

hráči: Jaromír Jágr, Petr Nedvěd, David Výborný, Jaroslav Bednář, Patrik Eliáš, Petr Klíma, Robert Reichel, Jiří Tlustý, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Nedvěd, Lukáš Krajíček, Jakub Nakládal, Libor Procházka, Václav Varaďa, Milan Hejduk



Tím Slovensko:

brankári: Ján Lašák, Karol Križan

hráči: Ľubomír Višňovský, Ladislav Čierny, Marián Gáborík, Michal Handzuš, Marián Hossa, Marcel Hossa, Tomáš Kopecký, Richard Lintner, Ladislav Nagy, Rastislav Pavlikovský, Peter Podhradský, Peter Pucher, Andrej Sekera, Ľubomír Sekeráš, Marek Uram, Ľubomír Vaic, Richard Zedník, Miroslav Šatan, Milan Jurčina, Žigmund Pálffy, Ivan Majeský