Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Česká LFA rešpektuje výzvu UEFA, ligu nechce predčasne ukončiť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Strešný orgán európskeho futbalu vydal usmernenie členským zväzom krátko po tom, čo v Belgicku ukončili ligovú sezónu pred záverečným kolom základnej časti a titul prisúdili lídrovi FC Bruggy.

Praha 3. apríla (TASR) - Vedenie najvyššej českej súťaže rešpektuje výzvu Európskej futbalovej federácie (UEFA) národným federáciám, aby z dôvodu pandémie nového koronavírusu predčasne neukončovali domáce ligové súťaže. Podľa UEFA sú tieto kroky v súčasnej situácii "unáhlené a neopodstatnené".

Strešný orgán európskeho futbalu vydal usmernenie členským zväzom krátko po tom, čo v Belgicku ukončili ligovú sezónu pred záverečným kolom základnej časti a titul prisúdili lídrovi FC Bruggy. UEFA zdôraznila, že v danej chvíli je potrebná najmä trpezlivosť. Ligová futbalová asociácia (LFA), ktorá v Česku riadi profesionálne súťaže, usmernenie rešpektuje.

"UEFA sa rozhodla vyslať jasný signál. Predčasné ukončenie národných súťaží vidí ako poslednú možnosť vo chvíli, keď bude zrejmé, že nebude možné ich dokončenie z dôvodu nedostatku termínov v kalendári alebo po nariadení štátnych orgánov," vysvetlil výkonný riaditeľ LFA Tomáš Bárta, ktorý v piatok predpoludním absolvoval spoločnú telekonferenciu so zástupcami ostatných európskych líg.