Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Český miliardár Křetínský kúpil 27 percent akcií West Hamu United

Na snímke uprostred Pablo Fornals z West Hamu oslavuje so spoluhráčmi tretí gól svojho tímu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Aston Villou a West Hamom, 31. októbra 2021, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Už v roku 2017 sa v britských médiách šírili informácie o tom, že Křetínský má záujem o akcie iného klubu Premier League - FC Southampton.

Praha 10. novembra (TASR) - Český miliardár Daniel Křetínský kúpil 27-percentný podiel v anglickom futbalovom klube West Ham United.

Vedenie "kladivárov" potvrdilo kúpu akcií prostredníctvom českej investičnej spoločnosti 1890s holdings a.s na svojej oficiálnej stránke. Křetínský sa spolu s Pavlom Horským stanú i členmi predstavenstva klubu. V londýnskom tíme pôsobia traja ich krajania, krajný obranca Vladimír Coufal a stredopoliari Alex Král a Tomáš Souček.

Už v roku 2017 sa v britských médiách šírili informácie o tom, že Křetínský má záujem o akcie iného klubu Premier League - FC Southampton. Český miliardár je pritom už od roku 2019 väčšinovým majiteľom AC Sparta Praha.