Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Český obranca Vitásek má zlomené rebrá, na šampionáte dohral

Radosť českých hráčov po góle v zápase základnej B-skupiny Česko - Bielorusko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v pondelok 24. mája 2021. Foto: TASR/AP

Obranca Liberca si v piatkovom úvodnom dueli A-skupiny proti Rusku (3:4) zlomil dve rebrá, odvtedy sa jeho zdravotný stav nezlepšil.

Riga 26. mája (TASR) - Tréner českej hokejovej reprezentácie Filip Pešán sa bude musieť v ďalšom priebehu MS v Rige zaobísť bez obrancu Ondřeja Vitáska. Pokračovať mu neumožnia zlomené rebrá.

Ako informoval portál iDnes.cz, 30-ročný Vitásek v stredu ráno opustil národný tím a odcestoval z dejiska šampionátu. Obranca Liberca si v piatkovom úvodnom dueli A-skupiny proti Rusku (3:4) zlomil dve rebrá, odvtedy sa jeho zdravotný stav nezlepšil. Český tím má na MS k dispozícii osem zadákov a všetci už boli zapísaní na súpisku.

Česi budú záverečným súperom slovenských reprezentantov v A-skupine MS, ich vzájomný súboj je na programe v utorok 1. júna o 15.15 SELČ. Pešánov tím figuruje po odohratí troch zápasov až na siedmom mieste tabuľky, na konte má iba dva body za víťazstvo nad Bieloruskom 3:2 po predĺžení.