Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Český reprezentant Schick novou posilou AS Rím

Patrik Schick. Foto: Facebook

AS zaplatí za ročné hosťovanie Schicka päť miliónov eur, po sezóne ho Rimania následne kúpia za 33 miliónov eur.

Rím 28. augusta (TASR/Teraz.sk) - Dvadsaťjedenročný český útočník Patrik Schick prestupuje v rámci talianskej futbalovej Serie A zo Sampdorie Janov do AS Rím za 38 miliónov eur.

Český reprezentant sa stane najdrahšou posilou "vlkov" a zároveň druhým najdrahším českým futbalistom histórie. AS zaplatí za ročné hosťovanie Schicka päť miliónov eur, po sezóne ho Rimania následne kúpia za 33 miliónov eur. Súčasťou dohody je tiež bližšie nešpecifikovaná časť príjmu z prípadného budúceho prestupu. Najdrahším českým futbalistom stále zostal Pavel Nedvěd, ktorý v roku 2001 prestúpil z Lazia Rím do Juventusu za 1,596 miliardy českých korún.

Schick musí absolvovať v novom pôsobisku ešte zdravotnú prehliadku. O služby českého futbalistu bol počas leta veľký záujem, médiá spomínali odchod do Juventusu Turín alebo Interu Miláno. "V utorok podpisuje päťročnú zmluvu. Kluby sa už definitívne dohodli na transfere. Model je taký, že prvý rok to bude hosťovanie, ktoré sa zmení v definitívnu, obojstrannú a nevypovedateľnú opciu," uviedol hráčov agent Pavel Paska pre sport.idnes.cz.

Dvadsaťjedenročný Čech má za sebou výbornú sezónu v Sampdorii, v 35 stretnutiach zaznamenal trinásť presných zásahov. Pôvodne už bol dohodnutý jeho prestup k úradujúcemu talianskemu šampiónovi, ale počas testov sa vyskytli zdravotné komplikácie, pre ktoré Juventus z dohody odstúpil.