Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Český útočník Guman skončil v HK Nitra, vrátil sa do Litoměříc

Na snímke zľava Tomáš Guman (Nitra) a brankár Jake Paterson (Zvolen) v zápase 20. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HKM Zvolen v Nitre v piatok 25. novembra 2022. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Guman prišiel do Nitry v novembri 2022 v čase, keď bol ôsmy v produktivite druhej najvyššej českej súťaže. V drese Nitry odohral 15 zápasov, v ktorých nazbieral päť kanadských bodov (2+3).

Nitra 2. februára (TASR) - Extraligový klub HK Nitra uvoľnil spod zmluvy českého hokejového útočníka Tomáša Gumana. Ten sa mal po hosťovaní v Žiline pôvodne vrátiť pod Zobor, no napokon bude opäť pôsobiť v českom klube HC Stadion Litoměŕice, z ktorého prišiel do Nitry. Informovala o tom oficiálna stránka "corgoňov."

Guman prišiel do Nitry v novembri 2022 v čase, keď bol ôsmy v produktivite druhej najvyššej českej súťaže. V drese Nitry odohral 15 zápasov, v ktorých nazbieral päť kanadských bodov (2+3). Klub ho v januári poslal na hosťovanie do Slovenskej hokejovej ligy, v ktorej získal v drese Vlkov Žilina sedem bodov (3+4) v šiestich dueloch. "Vzhľadom na počet cudzincov a úzky káder obrancov sme sa rozhodli Tomášovi vyhovieť a uvoľniť ho späť do Litoměříc. Za jeho služby mu ďakujeme a prajeme veľa šťastia v staronovom pôsobisku," povedal manažér HK Nitra Tomáš Chrenko.