Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Skvelý Chára rozhodol o víťazstve Bostonu, pridal aj asistenciu

Slovenský obranca Zdeno Chára Foto: TASR/AP Photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick

New York Rangers v zostave s Mariánom Gáboríkom zvíťazili na ľade Ottawy 1:0 a v sérii rovnako vedú 2:1.

New York 18. apríla (TASR) – lovenský hokejový obranca Zdeno Chára v noci na utorok gólom necelé dve minúty pred koncom rozhodol o triumfe Bostonu na ľade Washingtonu 4:3. Bruins sa v sérii 1. kola play off Východnej konferencie zámorskej NHL ujali vedenia 2:1.

Kapitán obhajcov Stanleyho pohára si pripísal na konto aj dve asistencie a v troch dueloch play off tak nazbieral rovnaký počet bodov. Tridsaťpäťročný obranca rozhodol o triumfe "medveďov" 1:53 minúty pred koncom, keď v bránke skončila jeho tečovaná delovka od modrej. "Faktom je, že v play off sa nehrá príliš na krásu. Možno trochu v sérii Pittsburghu, no ani tam nepadá veľa pekných gólov. Všetci sa snažia blokovať strely a zakryť bránku. Takže jednoducho nahadzujete puky na bránku a snažíte sa dostať k dorážkam," uviedol po vyrovnanom stretnutí skúsený útočník Brian Rolston.

"Nebol to jeden z mojich najlepších zápasov a v ďalšom sa pokúsim podať lepší výkon. No je to ťažké, takýchto gólov budeme vidieť ešte veľa," komentoval rozhodujúci moment mladý brankár domácich Braden Holtby, ktorý zneškodnil 25 z 29 striel Bostonu.

Chárov gól bol jeho prvým v sérii. Tím zatiaľ ťahajú najmä hokejisti z tretej a štvrtej formácie, pričom Patrice Bergeron, Tyler Seguin, Brad Marchand, David Krejčí a Milan Lucic dokopy nazbierali iba jedinú asistenciu.

Video: Chárov zákrok na bránku




New York Rangers v zostave s Mariánom Gáboríkom zvíťazili na ľade Ottawy 1:0 a v sérii vedú 2:1. Tridsaťročný útočník strávil na ľade 17:30 minút, do štatistík si zapísal iba jednu strelu na bránku. O jediný gól sa postaral Brian Boyle, ktorý sa tak trafil vo všetkých troch dueloch série, za čo ho fanúšikovia Ottawy odmenili bučaním a piskotom.

"Prekvapilo ma, že si vybrali práve mňa. No ak mám byť pre nich ja tým zlosynom, vôbec mi to neprekáža," uviedol strelec, ktorý v 48. minúte dorazil strelu Dana Girardiho.

"Jazdcov" opäť podržal aj Henrik Lundqvist. Švédsky gólman zlikvidoval všetkých 39 striel domácich a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. "Opäť a znova, tak, ako celý rok, číslo 30 je tam vzadu na svojom mieste. Ten chalan je neuveriteľný," pochválil svojho spoluhráča Boyle.

Ottawa nastúpila bez svojho kapitána Daniela Alfredssona. Skúsený Švéd utrpel otras mozgu po tvrdom zákroku Carla Hagelina v druhom zápase série. "Naozaj nám chýba. Je to náš líder, je to náš kapitán. Dúfame, že sa dá dokopy a na štvrtý zápas bude pripravený," želal si útočník Nick Foligno.

Hokejisti St. Louis Blues bez zraneného slovenského brankára Jaroslava Haláka triumfovali v San Jose 4:3 a v sérii vedú rovnako 2:1. "Bluesmani" viedli v 41. minúte už 4:1 a zápas mali jasne vo svojich rukách, no v samom závere ho dovolili San Jose zdramatizovať. "Sme nadšení z toho, že sme zvíťazili, no hnevá nás, ako sme to dosiahli. V takej situácii sme ich nemali pustiť späť do zápasu. Hlavne, keď sme hrali 55 minút tak dobre," vyhlásil obranca Carlo Colaiacovo, ktorý asistoval pri troch zo štyroch gólov hostí.

St. Louis rozhodol o svojom triumfe v presilových hrách, keď jeho hráči premenili tri zo štyroch početých výhod oproti jedinej úspešnej presilovke San Jose. "Myslím, že sa nám nedostáva dosť uznania. V úspešnosti presiloviek sme po základnej časti skončili niekde okolo stredu tabuľky, pričom cez Vianoce sme boli asi na 30. mieste, takže sme spravili veľký skok dopredu. Teraz sa nás obávajú," uviedol kouč St. Louis Ken Hitchcock.

1. kolo play off NHL:


Východná konferencia:
OTTAWA - NY RANGERS 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól:
48. Boyle. Brankári: Anderson - Lundqvist. Strely na bránku: 39:23. Diváci: 20.182.
/stav série: 1:2/


WASHINGTON - BOSTON 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Góly:
16. Siomin, 21. Ovečkin, 54. Laich - 21. Peverley (CHÁRA), 30. Paille, 42. Rolston (CHÁRA), 59. CHÁRA. Brankári: Holtby - Thomas. Strely na bránku: 32:29. Diváci: 18.506.
/stav série: 1:2/


Západná konferencia:
SAN JOSE - ST. LOUIS 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Góly:
17. Burns, 57. White, 60. Couture - 15. Berglund, 22. McDonald, 31. Arnott, 41. Steen. Brankári: Niemi - Elliott. Strely na bránku: 29:27. Diváci: 17.562.
/stav série: 1:2/