Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chelsea remizovala doma s Manchestrom United 1:1

Hráč Chelsea Jorginho (vpravo) strieľa úvodný gól z penalty vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Chelsea - Manchester United v Londýne 28. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Hráči Manchestru City uspeli v súboji popredných tímov, keď zdolali West Ham United 2:1.

Londýn 28. novembra (TASR) - Líder anglickej futbalovej Premier League FC Chelsea remizoval v šlágri 13. kola na vlastnom trávniku s Manchestrom United 1:1. Hostia viedli od 50. minúty zásluhou Jadona Sancha. Deľbu bodov zariadil v 69. minúte Jorginho z pokutového kopu.

Chelsea v prvom polčase hrala aktívnejšie. Už v úvode sa pred De Geom ocitol Callum Hudson-Odoi a brankár hostí nohou reflexívne vyrazil. Po polhodine hry sa musel zaskvieť aj proti Rüdigerovi, ktorého strelu vytesnil na brvno. Tesne pred prestávkou musel predviesť španielsky gólman zákrok aj po priamom kope Jamesa.

United využili hneď svoju prvú veľkú príležitosť. Sancho skóroval z brejku, keď na pozícii posledného obrancu ušla lopta Jorginhovi. Brazílsky stredopoliar však napravil svoju chybu, keď nezaváhal z pokutového kopu. V nadstavenom čase ešte mohol zariadiť tri body pre klub z Manchesteru Lingard, no prestrelil bránu. Chelsea má na čele tabuľky náskok už iba bod pred "Citizens" a dva pred Liverpoolom.

Hráči Manchestru City uspeli v súboji popredných tímov, keď zdolali West Ham United 2:1. "Kladivári" prehrali druhý duel za sebou a poslednú štvrtú postupovú priečku do Ligy majstrov držia už iba o skóre pred Arsenalom Londýn.

Úvodný gól stretnutia strelil v náročných podmienkach za vytrvalého sneženia v 33. minúte Ilkay Gündogan, ktorého v preplnenej šestnástke presne našiel Riyad Mahrez. Poistku pridal v 90. minúte po rohovom kope striedajúci Fernandinho. West Hamu sa v úplnom závere ešte podarilo skórovať, exportnou strelou rozvlnil sieť s pomocou žrde Manuel Lanzini.

Leicester zvíťazil nad Watfordom 4:2. Rozhodujúcim momentom duelu bol záver prvého polčasu, keď sa dvakrát strelecky presadil Jamie Vardy. Juraj Kucka nebol na súpiske hostí.

Premier League - 13. kolo:


FC Chelsea - Manchester United 1:1 (0:0)
Góly: 69. Jorginho (z 11 m) – 50. Sancho


Manchester City - West Ham United 2:1 (1:0)
Góly: 33. Gündogan, 90. Fernandinho - 90.+4. Lanzini


Leicester City - FC Watford 4:2 (3:1)
Góly: 34. a 42. Vardy, 16. Maddison, 68. Lookman - 30. King (z 11 m), 61. Dennis


FC Brentford - FC Everton 1:0 (1:0)
Gól: 24. Toney (z 11 m)


FC Burnley - Tottenham Hotspur - odložili pre husté sneženie