Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Chelsea sa už údajne dohodla s Potterom, súhlasiť musí aj Brighton

Tréner Brightonu Graham Potter, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Štyridsaťsedemročný tréner je v súčasnosti stále pod zmluvou s klubom Brighton & Hove Albion.

Londýn 8. septembra (TASR) - Anglický futbalový klub Chelsea Londýn má už podľa medializovaných informácií nástupcu za odvolaného trénera Thomasa Tuchela. Ako vo štvrtok informovala televízia Sky Sports, Londýnčania sa ústne dohodli s Britom Grahamom Potterom.

Štyridsaťsedemročný tréner je v súčasnosti stále pod zmluvou s klubom Brighton & Hove Albion. V stredu však odcestoval na rokovanie do Londýna napriek tomu, že mu jeho zamestnávateľ nedal súhlas. Potter je od roku 2019 trénerom "čajok", jeho zverenci sú v tabuľke momentálne o dve miesta a tri body pred Chelsea na 4. mieste. Po zhode na podmienkach s Potterom sa Chelsea ešte musí dohodnúť s Brightonom. Podľa informácií denníka The Mirror by sa prestupová čiastka za trénera mohla pohybovať na úrovni 23 miliónov eur.

Tuchela odvolalo vedenie londýnskeho klubu deň po prehre v úvodnom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Dinama Záhreb 0:1. Nemecký kormidelník vydržal na lavičke "The Blues" iba sedem zápasov v novej sezóne. Podľa britských médií bol dôvodom rozchodu aj Tuchelov napätý vzťah s novým vedením klubu a niektorými hráčmi.