Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Chelsea žiada, aby sa duel FA Cupu konal bez divákov

Na celoplošnej obrazovke ukrajinská vlajka počas finále anglického Ligového pohára FC Chelsea - FC Liverpool 27. februára 2022 v Londýne. Foto: TASR/AP

Duel je na programe v sobotu o 18.15 SEČ.

Londýn 15. marca (TASR) - Futbalový klub FC Chelsea stiahol svoju žiadosť na Anglickú futbalovú asociáciu (FA), aby sa jeho duel štvrťfinále FA Cupu na pôde Middlesbrough konal bez divákov. Žiadosť sa nepáčila účastníkovi druhej najvyššej súťaže.

Chelsea chcela takýmto spôsobom zaistiť športová spravodlivosť, keďže londýnsky klub aktuálne nemôže predávať lístky, pretože majiteľovi Romanovi Abramovičovi britská vláda zmrazila majetok. "Túto žiadosť sme podali mimoriadne neochotne. Uvedomujeme si, že to výrazne ovplyvní fanúšikov Middlesbrough, ako i priaznivcov Chelsea, ktorí si vstupenky zaobstarali ešte pred udelením sankcií. Veríme však, že toto je najférovejší spôsob, ako za súčasných okolností riešiť túto situáciu," zverejnil pôvodne klub podľa AP.

Tím z Middlesbrough však razantne naznačil svoj nesúhlas. "Znemožniť našim fanúšikom prísť na štadión by bolo mimoriadne nefér. Prišli by sme aj o významný príjem," vyhlásil klub zo severu Anglicka. Duel Middlesbrough - Chelsea je na programe v sobotu o 18.15 SEČ.