Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Chelsea zvládla vstup do novej sezóny a uspela v Brightone 3:1

Futbalista Chelsea Londýn Jorginho strieľa gól zo značky pokutového kopu v zápase 1. kola anglickej Premier League Brighton - Chelsea Londýn v Brightone v pondelok 14. septembra 2020. Foto: TASR/AP

Pod triumf sa gólovo podpísali Jorginho z jedenástky, Reece James a Kurt Zouma.

Londýn 15. septembra (TASR) - Futbalisti Chelsea zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení v novej sezóne najvyššej anglickej súťaže. V pondelkovom zápase 1. kola zvíťazili v Brightone 3:1.

Tréner "blues" Frank Lampard mal k dispozícii aj Tima Wernera a Kaia Havertza, no pod triumf sa gólovo podpísali Jorginho z jedenástky, Reece James a Kurt Zouma. Hakim Ziyech, Ben Chilwell či Thiago Silva si na svoj debut musia počkať, keď absentovali zo zdravotných dôvodov.

Aj Wolverhampton Wanderers vstúpil úspešne do novej sezóny, keď zdolal domáci Sheffield United 2:0. O triumfe rozhodli hneď na začiatku zápasu. V 3. minúte otvoril skóre Mexičan Raul Jimenez a o tri minúty neskôr stanovil skóre Maročan Romain Saiss.



Premier League - 1. kolo:


Brighton - FC Chelsea 1:3 (0:1)

Góly: 54. Trossard - 23. Jorginho (z 11 m), 56. James, 66. Zouma



Sheffield United - Wolverhampton Wanderers 0:2 (0:2)

Góly: 3. Jimenez, 6. Saiss


Lampard bol po prvom víťazstve spokojný: "James ma zdvihol zo sedadla"



Tréner "The Blues" Frank Lampard mal k dispozícii aj nové akvizície Tima Wernera a Kaia Havertza. Práve po faule na Wernera v šestnástke otvoril skóre Jorginho z pokutového kopu. Domácim sa po prestávke v 54. minúte podarilo po strele spoza šestnástky od Leandra Trossarda vyrovnať. Hostí však už o dve minúty dostal opäť do vedenia exportnou bombou do ľavého horného rohu James a v 66. minúte po teči obrancu Zouma stanovil výsledok.

"Gól Reecea Jamesa ma zdvihol zo sedadla a naozaj sme ho potrebovali. V tej časti zápasu sme nehrali najlepšie. Celkovo hodnotím náš výkon slovami OK. Páčila sa mi pracovná morálka. Bol to zápas, v ktorom by sme v minulej sezóne mohli ľahko stratiť body," citovala agentúra DPA trénera londýnskeho tímu Franka Lamparda. "Nie sme dlho spolu, pracujeme na zlepšení. Máme dosť útočných hráčov, preto budem vyžadovať veľkú pohyblivosť v ofenzíve. Mohli sme mať v útoku ešte väčší pohyb, ale popracujeme na tom," dodal Lampard.

Dvadsaťštyriročný Werner, ktorý prišiel na Stamford Bridge z Lipska, odohral celý zápas aj napriek zdravotnému problému. Ten mu spôsobil pri pokutovom kope brankár domácich. "Trafil ma kolenom presne do svalu. Bolo to dosť tvrdé a zvyšok zápasu to dosť bolelo a limitovalo ma to v pohybe. Ale som šťastný, že sme napokon zvíťazili. Myslím si, že o týždeň už budem úplne fit. Som rád, že sme zvíťazili a že som k tomu prispel," povedal nemecký reprezentant.