Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Chicago po ďalšej prehre zavrelo šatňu, Kaprizov vyrovnal rekord

Hokejista Minnesoty Wild Kirill Kaprizov (uprostred), hráči Arizony Coyotes Nick Bjugstad (vľavo) a J.J. Moser (vpravo) bojujú o puk v zápase zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild - Arizona Coyotes v meste St. Paul v nedeľu 27. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Parádnu fazónu má v profilige ruský útočník Kirill Kaprizov. Gólom a dvoma asistenciami režíroval triumf Minnesoty doma nad Arizonou 4:3 a bodoval už v deviatom dueli za sebou (5+9).

New York 28. novembra (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks sú v kríze. V noci na nedeľu prehrali v zámorskej NHL už piaty zápas za sebou, keď doma podľahli Winnipegu zahanbujúco 2:7. Po nevydarenom stretnutí preto zostala kabína tímu zavretá dlhšie ako zvyčajne a jeden z hlavných aktérov krízovej porady bol kapitán Jonathan Toews.

"Nikdy nebudem zachádzať do podrobností o tom, čo sa hovorí v šatni. Ale myslím si, že sa všetci zhodneme na tom, že ako partia musíme byť mentálne viac pripravení. A to aj vtedy, keď sa vám zdá, že sezóna je náročná a už nemáte energiu. Treba len nájsť spôsob, ako hrať lepšie a keď na tom budeme pracovať, možno sa veci obrátia v náš prospech. Dáme pár gólov a zrazu nájdeme ten kúsok energie, ktorý hľadáme," vysvetlil Toews.

Chicagu sa štart do sezóny nevydaril, vyhralo iba šesťkrát z 21 zápasov a figuruje na predposlednej 15. priečke v Západnej konferencii. Brankár Petr Mrázek mal proti Winnipegu síce až 37 úspešných zákrokov, no nestačilo to. Winnipeg prestrieľali domácich 44:25. "Práve sme mohli vidieť, čo Jets robia dobre ako tím a my sme naopak náš plán nedodržali. To sú tie detaily, ktoré rozhodujú zápasy a my si musíme byť istí, že sme pripravení hrať tak, aby sa dostavili výsledky," dodal kapitán Chicaga.

Parádnu fazónu má v profilige ruský útočník Kirill Kaprizov. Gólom a dvoma asistenciami režíroval triumf Minnesoty doma nad Arizonou 4:3 a bodoval už v deviatom dueli za sebou (5+9), čo je jeho kariérne maximum. Asistenciu si pripísal vo ôsmich dueloch v sérii, čím vyrovnal klubový rekord Jima Dowda z roku 2002. "Aby som bol úprimný, nechcem príliš rozoberať moju hru, keď sa mi darí. Jednoducho sa iba sústreďujem na svoj výkon, chodím na štadión pripravený a hrám najlepšie ako viem. Je na vás novinároch, aby ste mi dali spätnú väzbu, či je to dobré alebo nie," povedal pre zámorské médiá 25-ročný krídelník.

Kaprizov ako najproduktívnejší hráč svojho tímu nazbieral v 21 zápasoch celkovo 27 bodov (13+14) a je na dobrej ceste zopakovať viac ako 100-bodovú minulú sezónu. V nej si pripísal 108 bodov za 47 gólov a 61 asistencií v 81 stretnutiach. "Je to motor nášho tímu. Keď vidíte ako vyhráva súboje o puk, nakopne to všetkých na striedačke vrátane mňa. Je to talentovaný chlapec z Ruska a bude ešte veľmi dlho superhviezdou," pochválil ho spoluhráč Marcus Foligno.