Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Chicago podržal Lankinen, DeBrincat stanovil osobné sezónne maximum

Hokejista Jonathan Toews (19) z Chicaga Blackhawks strieľa gól brankárovi Felixovi Sandströmovi z Philadelphie Flyers počas zápasu zámorskej NHL 25. apríla 2022 v Chicagu. Foto: TASR/AP

Miestami sme aj riskovali, no to sa fanúšikom páči. Bolo fajn vyhrať, najmä doma, uviedol po stretnutí pre oficiálny web NHL tréner domácich Derek King.

New York 26. apríla (TASR) - Hokejisti Chicaga zvíťazili v jedinom nočnom zápase zámorskej NHL nad Philadelphiou 3:1. Víťazný gól domácich strelil Jonathan Toews, ktorý si v stretnutí pripísal aj bod za asistenciu. Ani jeden z tímov už nemá šancu postúpiť do play off.

Gólovo sa presadil aj Alex DeBrincat, ktorý tak so 77 bodmi stanovil svoje sezónne maximum (41+36). "Chlapci bojovali, pár vecí nám vyšlo a podržal nás Kevin Lankinen. Miestami sme aj riskovali, no to sa fanúšikom páči. Bolo fajn vyhrať, najmä doma," uviedol po stretnutí pre oficiálny web NHL tréner domácich Derek King.

Brankár Lankinen si pripísal 33 zákrokov a dosiahol úspešnosť 97,1 percenta. Pre jeho tím to bola len tretia výhra v predchádzajúcich desiatich zápasoch a po 17 stretnutiach sa to Blackhawks podarilo v riadnom hracom čase.

NHL - sumár:



Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 2. Gustafsson (Toews, Kubalík), 7. Toews (Lafferty), 48. DeBrincat (Kane, McCabe) - 9. Hayes (Laughton, Konecny). Brankári: Lankinen - Sandström, strely na bránku: 33:34, 18.642 divákov