Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chodec Kučmín zdolal v Hlohovci na piatich kilometroch Tótha

Chôdza Foto: TASR/Jozef Polešenský

Sobotňajší štart Tótha na Záhoráckej dvadsiatke v Borskom Mikuláši ho stál značné úsilie a žalúdočné problémy mu odčerpali veľa síl.

Hlohovec 10. júna (TASR) - Slovenský reprezentant v chôdzi Anton Kučmín z VŠC Dukla Banská Bystrica sa stal víťazom obnoveného mítingu na 5 km v Hlohovci, keď dokázal zdolať čerstvého majstra Slovenska v chôdzi na 20 km Mateja Tótha a ďalšieho oddielového kolegu Dušana Majdána.

Hlohovskí organizátori spolu s nestorom slovenských chodcov Jozefom Burclom obnovili po 10-ročnej pauze históriu podujatia v centre mesta a pripravili na pešej zóne preteky, na ktorých v minulosti štartovali aj traja olympijskí víťazi Jozef Pribilinec, Jefferson Pérez a Robert Korzeniowski, prilákali takmer stovku pretekárov z ôsmich krajín, vrátane najlepších slovenských pretekárov.

V kategórii mužov sa ukázalo, že sobotňajší štart Tótha na Záhoráckej dvadsiatke v Borskom Mikuláši ho stál značné úsilie a žalúdočné problémy mu odčerpali veľa síl.

Naopak, víťazný Kučmín s rozdielom 21 sekúnd na druhého v cieli ukázal, že začiatok záverečnej časti olympijskej prípravy ho zastihol v lepšej pohode a verí, že v Londýne na 20 km bude v ďaleko lepšej forme ako v sobotu v Borskom Mikuláši, kde si vybojoval striebro v rámci majstrovstiev Slovenska.

Slovenskí chodci už v pondelok nastupujú na dvojtýždňový blok prípravy, po ktorej ich čaká vysokohorské sústredenie vo Švajčiarsku a záverečné doladenie formy pred štartom na londýnskej olympijskej trati.

Tu bude player


muži - 5 km: 1. Anton Kučmín 20:16, 2. Matej Tóth 20:37, 3. Dušan Majdán (všetci VŠC Dukla Banská Bystrica) 20:52, 4. Zdenko Babík (UMB BanskáBystrica) 21:10, 6. Milan Rázek (AŠK Skalica) 21:21