Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Choupo-Moting pre problémy s chrbtom vynechá prípravné zápasy Kamerunu

Futbalista Bayernu Mníchov Eric Maxim Choupo-Moting (uprostred). Foto: TASR/AP

Podľa útočníka Bayernu Mníchov by zranenie mohlo ohroziť aj jeho účasť v budúcotýždňovom bundesligovom šlágri proti Borussii Dortmund.

Mníchov 21. marca (TASR) - Kamerunský futbalista Eric Maxim Choupo-Moting potvrdil, že pre problémy s chrbtom vynechá prípravné zápasy národného mužstva proti Namíbii. Podľa útočníka Bayernu Mníchov by zranenie mohlo ohroziť aj jeho účasť v budúcotýždňovom bundesligovom šlágri proti Borussii Dortmund. Informovala o tom agentúra DPA.

"Bohužiaľ, nemôžem nastúpiť na stretnutia národného tímu pre problémom s chrbtom. Budem tvrdo pracovať, aby som sa čo najskôr vrátil na ihrisko," uviedol Choupo-Moting na Instagrame.

Absencia v kádri Kamerunu sa dala očakávať po tom, čo tridsaťtriročný útočník nenastúpil v nedeľu na pôde Bayeru Leverkusen. Tréner Bayernu Julian Nagelsmann pred zápasom v Leverkusene povedal, že Choupo-Moting mal "veľké problémy" s chrbtom a nemohol trénovať. Bayern prehral 1:2 a pred domácim duelom s Borussiou (1. apríla) mu patrí v tabuľke druhá priečka s jednobodovým mankom práve na súpera z Dortmundu.

Úradujúci majster dúfa, že bude Choupo-Moting pripravený na zápas. Mužstvu však určite bude nepomôže Jamal Musiala, ktorý opustil kemp nemeckej reprezentácie pre zranenie zadného stehenného svalu. Musiala s 11 a Choupo-Moting s 10 gólmi sú najlepší strelci Bayernu v tejto sezóne Bundesligy.