Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chromiak zažiaril v AHL, Nemec 1+1, skórovali aj Studenič a Kelemen

Na archívnej snímke Marián Studenič. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Obranca Šimon Nemec zaznamenal gól a asistenciu pri triumfe Uticy 5:1 nad Bridgeportom.

New York 15. januára (TASR) - Slovenský hokejista Martin Chromiak zažiaril v noci na nedeľu v nižšej zámorskej súťaži AHL, keď sa na víťazstve Ontaria nad San Diegom (5:2) podieľal gólom a dvomi asistenciami. Vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia.

Dvadsaťročný útočník zažil najvydarenejší zápas v tomto ročníku. Strelil svoj tretí gól v sezóne, keď na konci druhej tretiny zvýšil po rýchlom prečíslení na 4:0 pre Ontario. Chromiak bodoval vo štvrtom dueli za sebou, v zápase zaznamenal aj dve plusky. Po 17 tohtosezónnych vystúpeniach má na konte deväť kanadských bodov (3+6). Jeho krajan Pavol Regenda v drese San Diega nebodoval, pripísal si však plusku.

Prvou hviezdou sa stal aj Marián Studenič, ktorý v záverečnej minúte duelu s Milwaukee rozhodol svojím 12. gólom v sezóne o výhre Texasu 5:4. Obranca Šimon Nemec zaznamenal gól a asistenciu pri triumfe Uticy 5:1 nad Bridgeportom. Patril mu post druhej hviezdy zápasu. Skóroval aj Miloš Kelemen, ktorý svojím gólovým tečom pomohol Tucsonu k víťazstvu na ľade Bakersfieldu 4:3 po samostatných nájazdoch.