Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Chromiak zažiaril v OHL, hetrik zavŕšil lakrosovým gólom

Na snímke vpravo slovenský hokejista Martin Chromiak, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V ôsmich zápasoch strelil päť gólov, pridal šesť asistencií a s jedenástimi bodmi je druhý najproduktívnejší hráč Frontenacs.

Ottawa 31. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Martin Chromiak zažiaril v sobotňajšom zápase zámorskej juniorskej ligy OHL. Devätnásťročný útočník Kingston Frontenacs zariadil hetrikom a asistenciou víťazstvo svojho tímu 4:3 na ľade Ottawa 67s. Víťazný gól strelil Chromiak v tretej tretine vo veľkom štýle, keď súperovho brankára prekonal lakrosovým zakončením. Jeho parádny gól sa stal v zámorí hitom internetu.

Chromiak zaznamenal svoj prvý hetrik v OHL a zároveň si vytvoril kariérne maximum aj ziskom štyroch kanadských bodov. V ôsmich zápasoch strelil päť gólov, pridal šesť asistencií a s jedenástimi bodmi je druhý najproduktívnejší hráč Frontenacs.

Talentovaný útočník sa v dobrom svetle ukázal aj v kempe tímu NHL Los Angeles Kings a krátko pred začiatkom profiligy podpísal s "kráľmi" trojročný nováčikovský kontrakt s ročným zárobkom 833-tisíc dolárov. Chromiak bol v roku 2020 popri Samuelovi Kňažkovi jeden z dvoch draftovaných Slovákov. Kings si ho vybrali v 5. kole zo 128. miesta.