Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cibulková proti Kanade nenastúpi, prednosť dala turnaju WTA

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková zatína päsť počas zápasu proti Nemke Andrei Petkovicovej vo štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie Slovensko - Nemecko 8. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška verí, že ostatné dievčatá to vyburcuje k veľkej bojovnosti.

Bratislava 6. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková vynechá barážový duel o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Kanade (19.-20. apríla) v Quebecu. Dôvodom je jej účasť na turnaji WTA v Kuala Lumpur.

"V pondelok ma informoval nehrajúci kapitán a zároveň osobný tréner Dominiky Cibulkovej Matej Lipták, že ju uvoľnil na turnaj v Kuala Lumpur," uviedol pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška, ktorého rozhodnutie zaskočilo: "Nesúhlasil som s tým a nepovažujem to za správne, ale je to zodpovednosť kapitána a naším cieľom je v Kanade vyhrať. Pevne verím, že sa mu to podarí aj bez našej hráčky číslo jedna, ale určite je to oslabenie pre tím. Verím, že ostatné dievčatá to vyburcuje k veľkej bojovnosti a že v Kanade zvíťazíme."

Podľa Mošku je rozhodnutie o neúčasti Cibulkovej v Kanade nateraz definitívne. "V pondelok boli prihlášky na ten turnaj, takže podľa informácií, ktoré mám od nehrajúceho kapitána, je toto rozhodnutie zatiaľ definitívne. Neviem, čo by to mohlo zmeniť, či nejaké skvelé výkony v Indian Wells alebo Key Biscayne. Je to samozrejme možné, ale zatiaľ je situácia taká, že Dominika hrať nebude."

Vo štvrtok večer sa k rozhodnutiu vyjadrila aj Cibulková prostredníctvom svojho facebookového konta: "Urobila som rozhodnutie prihlásiť sa na turnaj WTA v Kuala Lumpur, ktorý sa koná vo fedcupovom týždni, bohužiaľ to znamená, že budem chýbať v nasledujúcom zápase proti Kanade. Vždy veľmi hrdo, so cťou a rada reprezentujem moju krajinu a už som hrala Fed Cup 19-krát od roku 2005, preto to nebolo ľahké rozhodnutie. Pri plánovaní môjho ďalšieho turnajového programu s celým tímom sme dospeli k spoločnému rozhodnutiu, že pre môj tenis bude najlepšie budovať na silnom začiatku tohtoročnej sezóny a sústrediť sa na individuálny výkon, a preto budem hrať v tomto týždni turnaj WTA, to znamená ale aj to, že už sa veľmi teším, ako budem hrať v blízkej budúcnosti znova za moju krajinu aj vo Fed Cupe."

Slovenky počas druhého februárového víkendu prehrali v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie s Nemeckom 1:3. V bratislavskom NTC bolo o triumfe Nemiek rozhodnuté už po úvodnej nedeľňajšej dvojhre, v ktorej Angelique Kerberová zdolala v súboji tímových jednotiek Dominiku Cibulkovú. Jediný bod pre slovenské farby vybojovali v záverečnej štvorhre Magdaléna Rybáriková s Janou Čepelovou. Kanaďanky zdolali v 1. kole II. svetovej skupiny v Montreale Srbsko 3:1.