Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Cibulková je v osemfinále na turnaji v Miami, čaká ju V. Williamsová

Dominika Cibulková odvracia úder Francúzke Alize Cornetovej v treťom kole dvojhry žien na turnaji WTA Foto: TASR/AP

Ako nasadená desiatka v treťom kole turnaja WTA v Miami zdolala Francúzku Alize Cornetovú.

Miami 23. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v Miami.

Ako nasadená desiatka v treťom kole zdolala Francúzku Alize Cornetovú za 133 minút v dvoch setoch 7:6 (6), 6:4.

Ďalšou súperkou zverenky trénera Mateja Liptáka bude v noci na utorok domáca Američanka Venus Williamsová, s ktorou má zatiaľ bilanciu 1:1.

Cibulková musela v prvom sete duelu s Cornetovou neustále doťahovať náskok súperky. Francúzka viedla 5:2 a mala trikrát možnosť dotiahnuť dejstvo do úspešného konca, no Slovenka nezložila zbrane, odvrátila päť setbalov a v tajbrejku slávila úspech. Na začiatku druhého dejstva Cornetová požiadala o medical time out pre problémy so slabinami. O jeho osude napokon rozhodol siedmy gem, v ktorom Cibulková prelomila podanie súperky.

Finalistka grandslamového Australian Open bola po postupe medzi elitnú šestnástku spokojná. "S Alize sme hrali proti sebe naposledy pred piatimi rokmi, no vedela som, že to bude fyzicky veľmi náročný zápas plný dlhých výmen od základnej čiary. V závere som už cítila únavu, som však veľmi rada, že som to zvládla. Fanúšikovia boli skvelí a ďakujem im za podporu," povedala v prvom interview priamo na kurte Cibulková, ktorá má na Floride už istú prémiu 51.730 USD a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.

Venus Williamsovú zdolala Cibulková v roku 2008 na harde v katarskej Dauhe, o dva roky neskôr na antukovom Roland Garros bola úspešná Američanka. "Som inou a skúsenejšou hráčkou, ako keď sme hrali spolu naposledy. Na kurte sa cítim dobre, hrám sebavedomo. Proti Venus to však nebude ľahké. V tomto roku vyhrala turnaj v Dubaji a bude mať na svojej strane fanúšikov, keďže v Miami je doma," poznamenala Cibulková pre oficiálnu stránku WTA.

Staršia zo sestier Williamsových si v 3. kole poradila s Austrálčankou Casey Dellacquovou až po trojsetovej bitke. "Ani si nespomínam, kedy som hrala naposledy proti Dominike, no viem, že proti mojej sestre sa vždy dokázala vyhecovať k dobrým výkonom. Vlani som v Miami videla na vlastné oči ich vzájomný duel a Serena mala čo robiť, aby ho otočila. Bol to náročný trojsetový duel," povedala bývalá svetová jednotka.

dvojhra - 3. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) - Alize Cornetová (Fr.) 7:6 (6), 6:4, Venus Williamsová (29-USA) - Casey Dellacquová (Austr.) 6:4, 5:7, 6:4, Caroline Wozniacka (11-Dán.) - Sloane Stephensová (17-USA) 6:1, 6:0, Varvara Lepchenková (USA) - Ajla Tomljanovičová (Chor.) 6:4, 6:7 (4), 7:6 (2)