Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cibulkovej rodičia budú melbournské finále sledovať doma

Nespútaná radosť Dominiky Cibulkovej potom, ako postúpila do finále Australian Open. Foto: TASR/AP

Mama historicky prvej slovenskej grandslamovej finalistky Katarína Cibulková bude sledovať zápas úspešnej dcéry doma v televízii, ale zásadne iba zo záznamu.

Bratislava 23. januára (TASR) - Rodičia slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej na sobotňajšie finále ich dcéry na Australian Open v Melbourne nepoletia. Mama historicky prvej slovenskej grandslamovej finalistky Katarína Cibulková bude sledovať zápas úspešnej dcéry doma v televízii, ale zásadne iba zo záznamu.

"Dostali sme ponuku od sponzora Dominiky na cestu do Austrálie, ale sme ju odmietli. Trochu aj z poverčivosti...," povedala Katarína Cibulková pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu v čase, keď už vedela výsledok semifinále, ale na zápas čakala zo záznamu. "Nepozerala som nič v priamom prenose a už si aj finále pozriem zo záznamu... Keď hrala Dominika v roku 2009 v semifinále Roland Garros, ja som tam bola a na zápas do Paríža pricestoval manžel Milan. A prehrala. Takže teraz necháme podporný tím Dominiky bez zmeny, tak ako je v Melbourne. Má svoj vlastný rituál a my by sme ho možno príchodom narušili," dodala mama Cibulková.

Rodičia, ktorí majú v tenise vždy najväčší podiel na športovaní svojich detí, intenzívne prežívajú úspechy i neúspechy svojich ratolestí. "Celý život snívame o tom, že raz získa grandslamový titul. O tom sníva každý tenista. A teraz, keď je už Dominika tak blízko, zdá sa mi to až neskutočné," vyznala sa Katarína Cibulková.

Keď vraj vlani s Dominikou jej tréner Matej Lipták rozoberal nepresvedčivý rok 2013, poukázal na to, že jeho zverenka bola nevýrazná na grandslamových podujatiach. "Liptákova filozofia bola v tomto roku sa čo najlepšie pripraviť práve na grandslamy a veľké turnaje. Ja sama som nedávno hovorila s Dominikou na tému o veku tenistky a uviedla som práve Číňanku Na Li ako príklad, že najlepšie začala hrať, keď mala okolo 25 rokov. Myslím, že aj Dominika dozrieva," dodala Cibulková staršia.