Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Cibulková proti Camerinovej, Schmiedlovú čaká Stosurová

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP Photo/Aaron Favila

Hráčky nastúpia v prvom kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Londýn 21. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone ako nasadená osemnástka proti Talianke Marii Elene Camerinovej. Pôjde o prvý vzájomný duel. Z pätice Sloveniek žreb najmenej žičil "lucky loserke" Anne Schmiedlovej, ktorej prisúdil štrnástu nasadenú Austrálčanku Samanthu Stosurovú.

"Je to jeden z najťažších žrebov, aké som mohla mať, ale aspoň si zahrám na väčšom kurte. Nemám čo stratiť a na zápas s víťazkou US Open z roku 2011 sa teším," povedala pre TASR zverenka trénera Milana Martinca, ktorú čaká wimbledonská premiéra.

Až v troch prípadoch príde ku slovensko-českej konfrontácii. Víťazku turnaja WTA v Birminghame Danielu Hantuchovú čaká na úvod nasadená tridsaťdvojka Klára Zakopalová, s ktorou má priaznivú bilanciu 3:1, na tráve sa ešte nestretli. Magdaléna Rybáriková si zmeria sily s Barborou Záhlavovou-Strýcovou a Jana Čepelová s Kristýnou Plíškovou.

Rybáriková so Záhlavovou-Strýcovou sa doposiaľ stretli dvakrát a stav je nerozhodný 1:1. Slovenka bola úspešná v roku 2007 na turnaji ITF v Prahe-Průhoniciach, v apríli 2007 vo Fed Cupe však duel skrečovala pre zranenie. Čepelová vyhrala proti Kristýne Plíškovej oba vzájomné duely. Najvyššie nasadená Američanka Serena Williamsová odštartuje cestu za obhajobou titulu duelom proti Luxemburčanke Mandy Minellovej.