Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cibulková predpovedala, že v Moskve nastúpi v úvodnej dvojhre

Na snímke aktérky úvodnej dvojhry v semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien Ruska a Slovenska Dominika Cibulková (vpravo) zo Slovenska a Anastasia Pavľučenkovová z Ruska počas žrebu 19. apríla 2013 v Moskve. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Keď sme sedeli na stoličkách, hovorila som babám, že budem hrať ako prvá, povedala Dominika Cibulková.

Moskva 19. apríla (TASR) - Ruská dvojka Anastasia Pavľučenkovová a slovenská jednotka Dominika Cibulková nastúpia v sobotu o 13.00 SEČ v Moskve proti sebe v úvodnej dvojhre semifinálového zápasu svetovej skupiny tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v Športovom centre Krylatské zmerajú sily ruská jednotka Maria Kirilenková a slovenská dvojka Daniela Hantuchová. Rozhodol o tom piatkový žreb na centrálnom dvorci v dejisku stretnutia.

Nedeľňajší program otvorí o 12.00 SEČ súboj tímových jednotiek Kirilenkovej a Cibulkovej, v záverečnej dvojhre sa predstavia Pavľučenkovová s Hantuchovou. Do štvorhry predbežne nominoval ruský kapitán Šamiľ Tarpiščev Jelenu Vesninovú s Jekaterinou Makarovovou, kapitán slovenského tímu Matej Lipták nahlásil pár Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová.

Hlavným rozhodcom duelu bude Francúz Fabrice Chouquet, úloh empajrových arbitrov sa zhostia Austrálčan John Bloom a Britka Alison Langová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, v oboch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. V roku 1999 vyhrali v semifinále na Olympijskom štadióne v Moskve 3:2 a rovnakým pomerom triumfovali v roku 2001 na antuke bratislavského Slovana.

Cibulková predpovedala, že v Moskve v sobotu nastúpi v úvodnej dvojhre. "Keď sme sedeli na stoličkách, hovorila som babám, že budem hrať ako prvá. Dúfam, že to bude víťazný štart a že získam pre Slovensko prvý bod. Moskovská antuka je predsa len iná ako tá, na ktorej sme s Maťom Liptákom trénovali v Bratislave. Zo začiatku sa trochu šmýkala a chvíľu trvalo, kým som si na ňu zvykla, no už je to ok. Zápas proti Pavľučenkovovej nebude ľahký. Anastasia má teraz dobrú formu, nedávno vyhrala turnaj v Monterrey, čo jej dodalo sebavedomie. Určite nepôjdem do toho extrémne a nechám ju najprv v tom trochu vyvariť. V minulosti sme spolu viackrát hrali štvorhru. Je to príjemná baba a dobrá parťáčka," povedala slovenská jednotka.

Na snímke ruský (vľavo) a slovenský tím počas žrebovania semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien Ruska a Slovenska 19. apríla v Moskve.
Foto: TASR/Pavel Neubauer




Priaznivá bilancia

Na snímke slovenský tím počas žrebovania semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien Ruska a Slovenska 19. apríla v Moskve. Sprava Jana Čepelová, Daniela Hantuchová, kapitán Matej Lipták, Magdaléna Rybáriková a Dominika Cibulková.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Hantuchová má zatiaľ s Kirilenkovou priaznivú bilanciu 5:2. "Vo Fed Cupe vzájomná bilancia často nehrá až takú významnú úlohu, navyše Maria sa od nášho posledného zápasu veľmi zlepšila. Hrá úplne na inom leveli. Mne vyhovuje, že nemám čo stratiť. Dôležité je, aby som bojovala o každú loptičku a nedovolila jej, aby hrala priveľmi sebavedomo. Maria má šikovnú ruku, veľmi dobre sa pohybuje, veľa však záleží na tom, aký má deň. Najideálnejší scenár by bol, keby sme po prvom dni viedli 2:0, no bude to veľmi náročné," povedala bývalá svetová päťka, ktorá na budúci utorok oslávi okrúhle 30. narodeniny.

"Víťazstvo v Rusku by bolo určite krásnym darčekom, najviac si však želám, aby som ja i moja rodina boli zdraví." Slovenský kapitán Lipták tvrdí, že poradie zápasov nie je dôležité. "Dôležité je získať body a je úplne jedno, v akom poradí. Možno je mierna výhoda, že začína Domča. Práve do nej vkladáme vieru, že by mohla naštartovať náš tím víťazstvom. Rešpektujeme silu Ruska, ktoré má štyri kvalitné hráčky, všetky sú v prvej svetovej tridsiatke. Body môže získať ktorákoľvek z aktérok víkendového duelu, je to otvorené."

semifinále svetovej skupiny Pohára federácie:
Rusko - SLOVENSKO

sobota 13.00:
Anastasia Pavľučenkovová - Dominika Cibulková
Maria Kirilenková - Daniela Hantuchová

nedeľa 12.00:
Kirilenková - Cibulková
Pavľučenkovová - Hantuchová
Jelena Vesninová, Jekaterina Makarovová - Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová


Fed Cup: Cibulková: "Už sa teším na antukovú sezónu"





Fed Cup: Hantuchová o zápase s Kirilenkovou: "Je to 50:50"