Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji Stanforde

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Zverenka trénera Mateja Liptáka "pomstila" kolegyňu zo slovenského fedcupového tímu Danielu Hantuchovú, ktorá vo štvrtok prehrala s mladšou zo sestier Radwaňských v dvoch tajbrejkoch.

Stanford 27. júla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde. Vo štvrťfinále si ako nasadená trojka poradila so sedmičkou "pavúka" Poľkou Urszulou Radwaňskou v dvoch setoch 7:5 a 6:3.

Zverenka trénera Mateja Liptáka "pomstila" kolegyňu zo slovenského fedcupového tímu Danielu Hantuchovú, ktorá vo štvrtok prehrala s mladšou zo sestier Radwaňských v dvoch tajbrejkoch. V dueli o postup do ôsmeho singlového finále na okruhu WTA nastúpi Cibulková v sobotu proti piatej nasadenej Rumunke Sorane Cirsteovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:1. Vlani vo štvrťfinále v Stanforde jej však podľahla v troch setoch,

Cibulková mala proti Urszule Radwaňskej raketový štart, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:0. Poľka v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no v koncovke prvého setu slávila úspech Cibulková. V druhom dejstve si slovenská jednotka po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Urszulou Radwaňskou na 3:2. Cibulková má v Stanforde už istú prémiu 36.535 dolárov a 200 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulková po postupe medzi elitné kvarteto netajila spokojnosť. "Počas celého zápasu som hrala agresívne, čo bol kľúč k úspechu. Urszula Radwaňská je hráčka, ktorá čaká na vaše chyby a pri úderoch využíva svoju silu. Začiatok zápasu mi vyšiel výborne a až do stavu 5:1 som predvádzala skvelý tenis. Potom som však poľavila pod dojmom, že prvý set mám už vo vrecku, čo súperka využila. Vyrovnala na 5:5 a pri mojom podaní následne viedla 30:0. Našťastie som sa však včas spamätala, opäť začala hrať svoju hru a prvý set som získala vo svoj prospech. V druhom dejstve som začala hrať viac k čiaram. Urszula nevedela čítať, kam pôjdu loptičky z mojej rakety a zápas som už dotiahla do víťazného konca," povedala pre oficiálnu stránku WTA Cibulková.

V semifinále proti Cirsteovej očakáva Slovenka ťažký zápas. "Posledný duel proti Sorane som odohrala vlani práve tu v Stanforde. Je to ďalšia hráčka, ktorá má rada rýchle povrchy, pretože má kvalitný servis a naozaj veľmi dobre returnuje. Očakávam rýchly tenis. Dúfam, že nadviažem na výkony z prvých dvoch zápasov v Stanforde," dodala Cibulková.



dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Urszula Radwaňská (7-Poľ.) 7:5, 6:3 Agnieszka Radwaňská (1-Poľ.) - Varvara Lepchenková (6-USA) 7:6 (2), 3:6, 6:3, Jamie Hamptonová (4-USA) - Vera Duševinová (Rus.) 6:4, 6:3, Sorana Cirsteová (5-Rum.) - Oľga Govorcovová (Biel.) 6:3, 6:2