Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Cibulkovú čakajú dnes v noci dva duely, v dvojhre ju vyzve Cornetová

Dominika Cibulková oslavuje víťazstvo nad Kirsten Flipkensovou. Foto: TASR/AP

Slovenská reprezentantka má proti francúzskej súperke pozitívnu bilanciu 3:0.

Bratislava 23. januára (Teraz.sk) – Dominika Cibulková sa počas sobotňajšieho programu Australian Open predstaví v stretnutí o osemfinále proti Alize Cornetovej.

Dominika proti Francúzke odohrala na okruhu WTA tri zápasy, ktoré vždy mali víťaznú príchuť. Naposledy Cibulková triumfovala vlani na betónových kurtoch v Miami 7:6 6:4. „Veľmi dobre si na ten zápas spomínam. Alize je tenistka, ktorá sa snaží útočiť roztočeným bekhendom. Budem sa snažiť eliminovať túto jej zbraň. Dôležité je, aby som hrala hlavne svoju hru,“ povedala pre TASR pred duelom dvadsaťpäťročná Bratislavčanka.

Zostrih z vlaňajšieho vzájomného zápasu na Floride



Cornetová v Melbourne najprv zdolala Číňanku Shuai Zhang 6:3 6:2, v druhom kole vyradila českú kvalifikantku Denisu Allertovú 6:4 6:7 6:2. Sobotňajší zápas je naplánovaný na kurte č. 2 so začiatkom približne o 2.30 hod., po debli veteránov T. Woodbridge, M. Woodbridge – Leconte, Philippoussis. Neskôr čaká na Cibulkovú ešte aj štvorhra, keď po boku Flipkensovej nastúpia proti tretiemu nasadenému páru Makarova – Vesnina.