Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Okrem Jarryho suspendovali pre doping aj jednotku vo štvorhre Faraha

Nicolas Jarry, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Jarryho obvinili z porušenia pravidiel 4. januára, rozhodnutie o suspendácii je účinné od 14. januára.

Londýn 14. januára (TASR) - Čílskeho tenistu Nicolasa Jarryho suspendovali pre porušenie antidopingových pravidiel. Podľa agentúry AFP mal 78. hráč sveta počas testovania na Davis Cupe pozitívnu vzorku na zakázané látky ligandrol a stanozolol.

Jarryho obvinili z porušenia pravidiel 4. januára, rozhodnutie o suspendácii je účinné od 14. januára. "Pán Jarry mal možnosť odvolať sa proti opatreniu, ale neurobil to," uviedla v stanovisku Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Podľa Jarryho pozitívny test spôsobili kontaminované doplnky stravy z Brazílie. "Prvý test bol negatívny, druhý bol už pozitívny, pretože som užil vitamíny. Odporučil mi ich lekár, ktorý mi ručil za ich nezávadnosť," citoval Jarryho portál iDnes.cz.

V utorok suspendovali aj svetovú jednotku vo štvorhre Roberta Faraha. Tridsaťjjedenročný Kolumbijčan mal vzorku zo 17. októbra pozitívnu na anabolický steroid boldenon. Farah spoločne s krajanom Janom Cabalem vlani získali tituly vo Wimbledone a na US Open. Farah sa bráni tvrdením, že zakázané látky sa mu do tela dostali cez kontaminované mäso. Svoju obhajobu doložil negatívnym testom zo Šanghaja dva týždne pred pozitívnou kontrolou.