Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Čilič sa odhlásil po pozitívnom teste na koronavírus z Wimbledonu

Chorvátsky tenista Marin Čilič odvracia loptičku Japoncovi Jošihitovi Nišiokovi v 1. kole na grandslamovom tenisovom turnaji vo Wimbledone v Londýne 2. júla 2018. Foto: TASR/AP

Šampión z US Open 2014 mal byť nasadenou štrnástkou, v "pavúku" mužskej dvojhry ho nahradil Portugalčan Nuno Borges.

Wimbledon 28. júna (TASR) - Chorvátsky tenista Marin Čilič mal pozitívny test na koronavírus. Tridsaťtriročný hráč to oznámil na sociálnej sieti a vysvetlil tak, prečo nemohol štartovať na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Organizátori predtým v pondelok informovali, že sa z podujatia odhlásil pre chorobu.

"Izoloval som sa a dúfal som, že budem pripravený hrať, ale nanešťastie sa stále necítim dobre," uviedol Čilič, ktorý sa na londýnskej tráve prebojoval v roku 2017 až do finále a v ňom prehral s Rogerom Federerom. Minulý týždeň trénoval na centrálnom dvorci vo Wimbledone s obhajcom titulu Novakom Djokovičom, pripomenuli britské médiá.

Šampión z US Open 2014 mal byť nasadenou štrnástkou, v "pavúku" mužskej dvojhry ho nahradil Portugalčan Nuno Borges. Na Roland Garros postúpil Čilič až do semifinále, v ktorom prehral s Nórom Casperom Ruudom.