Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Čína chce zorganizovať úspešné hry, zatiaľ nemení opatrenia

Zamestnanci sa zúčastňujú nácviku slávnostného odovzdávania medailí na zimné olympijské hry 3. januára 2022 v Pekingu. V poradí XXIV. zimné olympijské hry sa v Pekingu uskutočnia od 4. do 20. februára 2022. Foto: TASR/AP

Čína už zaznamenala niekoľko prípadov výskytu infekčnejšieho variantu omikron, zatiaľ však ide iba o menšie ohniská v niektorých regiónoch.

Peking 11. januára (TASR) - Čína je pripravená zorganizovať úspešné zimné olympijské hry, a to aj napriek súčasnej pandemickej situácii a šíreniu nového koronavírusového variantu omikron.

"Určite budeme čeliť rôznym ťažkostiam a výzvam, no náš postoj usporiadať úspešné hry zostáva naďalej pevný a neoblomný," vyhlásil Čao Wej-tung, hovorca organizačného výboru ZOH 2022 v Pekingu (4.-20. februára).

Čína už zaznamenala niekoľko prípadov výskytu infekčnejšieho variantu omikron, zatiaľ však ide iba o menšie ohniská v niektorých regiónoch. Organizátori ZOH neplánujú v tejto chvíli nič meniť na prijatých koronavírusových opatreniach. "Pokiaľ v súťažných zónach nenastane prepuknutie nákazy, neplánujeme žiadne úpravy v protiopatreniach," citovala agentúra DPA Chuang Čchuna z organizačného výboru ZOH.