Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Čínska liga zaviedla platové stropy pre domácich aj legionárov

Na snímke kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík počas úvodného tréningu pred zápasom baráže o EURO 2020 so Severným Írskom a zápasmi Ligy národov proti Škótsku a Česku, v Senci v nedeľu 8. novembra 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa nových pravidiel nebudú môcť kluby na svojich dresoch zobrazovať sponzorov, iba svoje názvy a mesto alebo provinciu, kde pôsobia.

Peking 14. decembra (TASR) - Čínska futbalová asociácia (CFA) zavedie platové stropy pre domácich hráčov aj legionárov v najvyššej súťaži. Chcem tým prispieť k dlhodobému rozvoju Super League, kde v rokoch 2021 až 2023 nemôže plat domáceho hráča presiahnuť 5 miliónov jüanov. Pre legionárov stanovila CFA maximálnu mzdu na 3 milióny jüanov.

Podľa nových pravidiel nebudú môcť kluby na svojich dresoch zobrazovať sponzorov, iba svoje názvy a mesto alebo provinciu, kde pôsobia. Pätnásť zo šestnástich účastníkov ligy používa meno sponzora ako súčasť svojho oficiálneho názvu, informovala agentúra AP. V najvyššej čínskej súťaži pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík, ktorý oblieka dres Ta-lienu.