Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Čišovský v Budějoviciach rozhodol o výhre Plzne a pochválil fanúšikov

Marián Čišovský Foto: TASR

Po víťazstve na juhu Čiech sa Viktoria dotiahla na rozdiel bodu na trojlístok Jablonec, Sparta, Olomouc.

Plzeň 30. októbra (TASR) - Hrdinom zápasu českej futbalovej Gambrinus ligy České Budějovice - Plzeň (0:1) sa stal slovenský obranca hostí Marián Čišovský.


Nielenže svojím gólom rozhodol o trojbodovom zisku svojho mužstva, ale svoj kvalitný výkon ozdobil aj perfektnou defenzívnou činnosťou.

"Chceli sme v Českých Budějoviciach zvíťaziť a tomu sme podriadili všetko," cituje klubový web slovenského legionára. "Snažili sme sa pridať ešte druhý gól, ktorý by nás uspokojil, ale herne nám to úplne nešlo. O to viac sme ale všetci pracovali smerom dozadu. Výkon nebol úplne ideálny, ale odviezli sme si domov tri body. Víťazstvo je pre nás nadmieru dôležité, pretože sme v Gambrinus lige dlho nebodovali naplno."

Po víťazstve na juhu Čiech sa Viktoria dotiahla na rozdiel bodu na trojlístok Jablonec, Sparta, Olomouc. "Určite by sme chceli mať na svojom konte viac bodov, ale bohužiaľ na svojich súperov stále jeden strácame. Čakajú nás ale ešte ďalšie dôležité zápasy. Budeme sa snažiť, aby sme mali po jeseni na svojom konte bodov čo najviac," dodal Marián Čišovský.

Nezabudol pochváliť ani fanúšikov Viktorie, ktorí za nimi merali cestu na juh Čiech aj napriek zimnému počasiu. "Klobúk dole pred fanúšikmi, ktorí nás prišli povzbudiť vo veľkom počte. Za to im patrí poďakovanie. Bola strašná zima, oni si však dobrú náladu očividne udržali až do konca," uzavrel Marián Čišovský.