Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Citizens majú záujem o mladého Hidekiho Išigeho z Japonska

Manchester City. Archívne foto. Foto: TASR/AP Photo

Osemnásťročný stredopoliar je údajne v hľadáčiku viacerých klubov a jeho japonský tréner si uvedomuje, že ak má byť Išige hviezdou svetového formátu, musí svoj talent rozvíjať v Európe.

Tokio 2. novembra (TASR) - Úradujúci majster anglickej futbalovej Premier League Manchester City prejavil záujem o 18-ročného japonského stredopoliara Hidekiho Išigeho. Informoval o tom jeho klub Šimizu S-Pulse.

Vedenie "citizens" však musí pripraviť primeranú ponuku a potom začne rokovať s japonským klubom. Tréner japonského klubu Afšin Ghotbi si uvedomuje, že by mohol prísť o talentovaného hráča, má však záujem na tom, aby Išige rozvíjal svoj talent v Anglicku.

"Ak chcete z niekoho vybudovať hráča svetového formátu, musíte mu dať čo najlepšie možnosti. Čo viac si môže Išige priať ako trénovať s prvým tímom Manchestru City a byť medzi top hráčmi sveta," vyhlásil Ghotbi. "Okrem City o neho prejavilo záujem viacero európskych klubov. On si to zaslúži, pretože je skutočne veľký talent. Samozrejme, chceli by sme ho v našom klubu ešte niekoľko rokov. City zatiaľ nepredostrelo konkrétnu ponuku, sú však na neho zvedaví."

Informovala agentúra Reuters.