Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

City piatykrát za sebou vo štvrťfinále, Guardiola: Tento klub rastie

Tréner Pep Guardiola z manchestru City pred odvetou osemfinále Ligy majstrov Manchester City - Sporting Lisabon 9. marca 2022 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Guardiola pri náskoku spred troch týždňov doprial v stredu oddych oporám Rodrimu, Kevinovi De Bruynemu i Rijadovi Mahrezovi (nastúpil do 2. polčasu), ktorí nefigurovali v základnej zostave.

Manchester 10. marca (TASR) - Futbalisti Manchestru City sa piatykrát za sebou prebojovali do štvrťfinále Ligy majstrov. Finalista uplynulého ročníka súťaže postúpil cez Sporting Lisabon suverénne, hoci v domácej odvete ani raz neskóroval a diváci sa na Etihad Stadium gólu nedočkali. Odveta však bola v podstate formalitou, keďže úradujúci anglický šampión si z Portugalska priviezol priepastný náskok 5:0.

"Oslavujem každý jeden postup do Ligy majstrov, pretože viem, aké náročné je sa tam dostať. Rovnako oslavujem aj každý postup medzi osem najlepších tímov v tejto súťaži. Teraz sme opäť tam a je čas sa každému za to poďakovať a počkať, koho nám určí žreb za ďalšieho súpera," povedal pre britské médiá kouč City Pep Guardiola, ktorého zverenci sú na čele anglickej ligy a môžu získať štvrtý domáci titul za päť sezón. Koruna pre kráľa Ligy majstrov im však stále chýba, vlani prehrali vo finále s Chelsea 0:1. "Klub však rastie, v uplynulej dekáde ide krok po kroku dopredu. Každú sezónu hráme Ligu majstrov a teraz sme opäť medzi osmičkou najlepších," zdôraznil Guardiola.

Keďže City sa o postup v odvete obávať nemuseli, šancu v najprestížnejšej klubovej súťaži na kontinente dostal po dlhých 17 rokoch aj náhradný brankár Scott Carson. Po 73 minútach hry vystriedal v bránke domácich Edersona a rovnako ako on si udržal čisté konto. Tridsaťšesťročný niekdajší anglický reprezentant sa v tejto sezóne objavil v bránke City vôbec prvýkrát. "Je však v našom tíme veľmi dôležitý. Chémia v šatni je základ úspechu a ostatní hráči pozorne počúvajú, keď niečo hovorí. Dnes navyše predviedol najlepší zákrok, aby sme tento zápas neprehrali," pripomenul Guardiola jeho zásah proti Paulinhovi pri ojedinelej šanci Sportingu v stretnutí. Carson naposledy v zostave City figuroval ešte v máji 2021 v dueli proti Newcastlu, keď už bolo o titule pre Citizens rozhodnuté.

Guardiola pri náskoku spred troch týždňov doprial v stredu oddych oporám Rodrimu, Kevinovi De Bruynemu i Rijadovi Mahrezovi (nastúpil do 2. polčasu), ktorí nefigurovali v základnej zostave. Debut v európskej súťaži absolvoval 19-ročný pravý obranca CJ Egan-Riley.

Pre Sporting Lisabon bol už postup do vyraďovačky úspech a cez City by ho medzi najlepšiu osmičku mohol posunúť iba zázrak. "Po výsledku z prvého zápasu bolo prakticky nemožné pomýšľať na postup. Ale predviedli sme v odvete oveľa lepší výkon v defenzíve a ani súper už nehral s takým zanietením. Odchádzame odtiaľto spokojní," vyzdvihol remízu na pôde favorita Antonio Adan, brankár druhého tímu súčasnej tabuľky portugalskej ligy.