Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

City s osembodovým náskokom na čele, Guardiola: Ešte sa nerozhodlo

Hráč Manchesteru City Bernardo Silva (vľavo) bojuje o loptu s Ethanom Pinnockom z Brentfordu vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Brentford - Manchester City v Londýne 29. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Pre "Citizens" to bol už desiaty ligový triumf v sérii, ich ligové skóre za december je 24:5.

Londýn 30. decembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City sa na čele najvyššej anglickej súťaže dostali do osembodového trháka, no podľa trénera Pepa Guardiolu je priskoro hovoriť o majstrovskej definitíve. Obhajcovia titulu uspeli v stredajšom stretnutí 20. kola na pôde FC Brentford 1:0 a odskočili po zaváhaniach najväčších konkurentov. Londýnska Chelsea v domácom prostredí iba remizovala s Brighton & Hove Albion 1:1, FC Liverpool v utorok prehral v Leicestri 0:1.

Pre "Citizens" to bol už desiaty ligový triumf v sérii, ich ligové skóre za december je 24:5. Pred Chelsea sú o osem bodov, Liverpool odohral o zápas menej a zaostáva o deväť bodov.

Na konci kalendárneho roka bol Manchester City na čele tabuľky dvakrát, v rokoch 2011 a 2017, a obe sezóny dotiahol do víťazného konca. Španielsky kouč však ostáva nohami na zemi a pripomína: "Hráme ešte o 54 bodov. Všetkým vám ďakujem za pekné slová, ale neverím, že je už rozhodnuté, pretože Chelsea aj Liverpool sú výnimočné tímy."

Chelsea remizovala v treťom z predchádzajúcich štyroch duelov a tréner Thomas Tuchel neskrýval rozhorčenie: "Máme sedem prípadov koronavírusu a päť až šesť hráčov je mimo minimálne na šesť týždňov. Ako môžeme bojovať o titul?"

Nemecký tréner kritizoval rozhodcu Mika Deana za neodpískanie zákroku na Christiana Pulisica v pokutovom území hostí. Nepáčilo sa mu ani nepreverenie možného gólu Masona Mounta, ktorého zásah za stavu 1:0 pre domácich neplatil pre faul: "Prečo vôbec pískal predtým, ako bola lopta za čiarou? Na kontrolu máme VAR. Je si taký istý alebo chce udržať napätie v zápase?"

Po víťazstve v Leicestri bola Chelsea 20. novembra lídrom Premier League, teraz je bodovo bližšie k štvrtému Arsenalu než k vedúcemu City. Ďalší zápas ju čaká už v nedeľu proti Liverpoolu, bude to priamy duel o druhé miesto.