Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

City triumfovalo na pôde Chelsea, za Arsenalom zaostáva o päť bodov

Hráči Manchestru City oslavujú po zápase anglickej Premier League medzi Chelsea a Manchester City na štadióne Stamford Bridge v Londýne vo štvrtok 5. januára 2023. Foto: TASR/AP

Chelsea prišla hneď v úvode o dve ofenzívne opory, už v 5. minúte striedal pre svalové zranenie Raheem Sterling a o 17 minút neskôr sa z rovnakého dôvodu porúčal z ihriska aj Christian Pulisic.

Londýn 6. januára (TASR) - Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City triumfoval vo štvrtkovom zápase 19. kola Premier League na ihrisku FC Chelsea 1:0 a znížil manko na vedúci Arsenal Londýn na päť bodov. Jediný gól strelil v 63. minúte striedajúci Riyad Mahrez. Londýnčania zostali v tabuľke na 10. mieste.

Chelsea prišla hneď v úvode o dve ofenzívne opory, už v 5. minúte striedal pre svalové zranenie Raheem Sterling a o 17 minút neskôr sa z rovnakého dôvodu porúčal z ihriska aj Christian Pulisic. V prvom polčase mali najväčšiu šancu domáci, obhajcu zachránila žrď po prízemnej strele Carneya Chukwuemeku z 18 metrov. Po prestávke sa opäť zatriasla bránková konštrukcia, tentoraz na domácej bráne, keď do žŕdky hlavičkoval Nathan Ake. Po hodine hry poslal tréner hostí Pep Guardiola na ihrisko duo Jack Grealish a Riyad Mahrez a mal šťastnú ruku. Iba tri minúty stačili tejto dvojici, aby sa postarala o gól. Po prihrávke Kevina de Bruyneho naservíroval Grealish z ľavej strany loptu na päťku priamo na kopačku alžírskeho krídelníka, ktorý zblízka otvoril skóre - 0:1. "The Blues" napriek veľkej snahe nenašli sily na vyrovnanie. Hostia narušovali útočné snahy domácich už v zárodku a neumožnili im vytvoriť si sústavný tlak. City si po víťazstve upevnilo druhú priečku v tabuľke, pred dvojicou Newcastle, Manchester United má štvorbodový náskok, navyše "straky" odohrali o zápas viac.



Premier League - 19. kolo:


FC Chelsea - Manchester City 0:1 (0:0)

Gól: 63. Mahrez