Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

City zdolalo Arsenal zásluhou Akeho: Prvý gól pravou nohou

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

O víťazný zásah sa postaral netradičný zakončovateľ, holandský obranca.

Manchester 28. januára (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn nezískajú v prebiehajúcej sezóne FA Cup. Líder Premier League prehral v osemfinále na ihrisku Manchestru City 0:1. O jediný gól duelu sa postaral v 64. min Nathan Ake.

Boj o prvý anglický titul po 19 rokoch berú "kanonieri" ako prioritu a aj preto zostali na lavičke od úvodu Martin Odegaard, či Gabriel Martinelli. Tréner Mikel Arteta však napriek tomu postavil zostavu, ktorej veril, že uspeje. "Sklamanie. Z hry sme mali vyťažiť viac. Kľúčové situácie sme nedokázali zrealizovať dobre, vo veľkých dueloch práve takéto momenty vykonajú rozdiel," priznal kouč Arsenalu podľa AFP.

O víťazný zásah sa postaral netradičný zakončovateľ, holandský obranca. "Zrejme prvýkrát v živote som skóroval mojou slabšou pravou nohou. Mimoriadne ma to potešilo," povedal Ake.

Tréner "belasých" Pep Guardiola vykonal iba jednu zmenu oproti triumfu v predchádzajúcom stretnutí proti Wolverhamptonu (3:0). Duel mu ukázal, že City ešte môže zabojovať o majstrovský primát. "Vyrovnaný boj proti veľmi náročnému súperovi. A my sme ho dokázali vyhrať," pochvaľoval si Guardiola.



FA Cup - osemfinále:

Manchester City - Arsenal Londýn 1:0 (0:0)

Gól: 64. Ake