Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Colton podpísal štvorročnú zmluvu s Coloradom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Colorado získalo Coltona 28. júna výmenou z Tampy Bay Lightning za výber v druhom kole tohtoročného draftu. Center bol následne v pozícii obmedzeného voľného hráča.

Denver 18. júla (TASR) - Americký hokejista Ross Colton podpísal štvorročný kontrakt s Coloradom Avalanche. Klub NHL uviedol, že zmluva vynesie dvadsaťšesťročnému útočníkovi celkovo 16 miliónov dolárov s priemerným ročným platom štyri milióny.

Colorado získalo Coltona 28. júna výmenou z Tampy Bay Lightning za výber v druhom kole tohtoročného draftu. Center bol následne v pozícii obmedzeného voľného hráča. "Hrá fyzický hokej a vďaka svojej všestrannosti bude v mnohých ohľadoch cenný pre náš tím. Ross je pracovitý a obojsmerný center," povedal po výmene generálny manažér Avalanche Chris MacFarland podľa agentúry AP.

Coltona si vybrala Tampa z celkového 118. miesta (4. kole) draftu v roku 2016. V zámorí hral len za Lightning, s ktorými v sezóne 2020/21 získal Stanleyho pohár. Súčasťou tímu bol aj slovenský obranca Erik Černák. Počas troch sezón odohral 190 zápasov základnej časti, v ktorých získal 83 bodov (47+36), v play off pridal 19 bodov (10+9) v 52 dueloch.