Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Columbus a Montreal si cez sviatky nezahrajú, odložili už 42 zápasov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Napriek nepriaznivému vývoju vedenie NHL nemieni prerušiť celú súťaž.

New York 20. decembra (TASR) - Columbus Blue Jackets a Montreal Canadiens sú v poradí ôsmy a deviaty klub NHL, ktorým liga pozastavila hokejovú činnosť v súvislosti s množiacim sa počtom koronavírusových prípadov. Vedenie súťaže odložilo na neurčito zápas Buffala s Columbusom, ktorý sa mal hrať v noci na utorok, a následne aj duel Pittsburghu s New Jersey o deň neskôr.

Počet odložených stretnutí v tejto sezóne sa tak vyšplhal na číslo 43. "Duel Buffalo - Columbus sa neuskutoční z obáv v súvislosti so zvyšujúcim sa počtom pozitívnych prípadov a vzhľadom na pokračujúce šírenie koronavírusu," uviedla liga vo svojom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP. Na svojom webe neskôr oznámila, že pre dôvody súvisiace s Covid-19 sa nebude môcť uskutočniť ani súboj Pittsburghu s New Jersey, ktorý sa mal hrať v noci na stredu.

Šíriaci sa koronavírus postihol v uplynulých dňoch viaceré tímy. Najnovšie vyradil Columbus a Montreal, ktorí nebudú môcť hrať počas sviatočného obdobia. Liga už predtým odložila zápasy Colorada, Floridy, Calgary, Nashvillu a Bostonu, v nedeľu sa na zoznam pauzujúcich klubov pridali Detroit a Toronto. Odložené sú stretnutia, pri ktorých by tímy museli prejsť cez kanadsko-americkú hranicu.

Napriek nepriaznivému vývoju vedenie NHL nemieni prerušiť celú súťaž. "Hoci počty pozitívnych testov medzi hráčmi, trénermi a ďalšími členmi tímov stúpajú, zaznamenaných bolo iba málo prípadov rezultujúcich vo vážnejšie symptómy či ochorenie. Medicínski experti NHL a NHLPA sa zhodli, že vzhľadom na plnú zaočkovanosť u hráčov a členov realizačných tímov, by sa mali robiť rozhodnutia o zastavení činnosti tímov jednotlivo, od prípadu k prípadu. Situáciu budeme denne prehodnocovať," píše sa v ligovom stanovisku.