Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Anglický Superpohár pre Leicester, zdolal Manchester City 1:0

Hráč Leicesteru Marc Albrighton(vľavo) v hlavičkovom súboji s Benjaminom Mendym z Manchesteru City vo futbalovom zápase anglického Superpohára - FA Community Shield Leicester City - Manchester City v Londýne 7. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Zápas napokon rozhodol faul Nathana Akeho, ktorý v pokutovom území namiesto lopty trafil nohy Iheanacha a ten prudkou strelou prekonal brankára Steffena.

Londýn 7. augusta (TASR) - Prvú trofej sezóny v Anglicku získali futbalisti Leicestru City. Víťaz FA Cup-u zdolal v sobotňajšom zápase FA Community Shield na londýnskom štadióne Wembley úradujúceho majstra Manchester City 1:0. Anglický Superpohár získal druhýkrát v histórii. Jediný gól stretnutia padol minútu pred koncom riadneho hracieho času z pokutového kopu, ktorý premenil nigérijský útočník Kelechi Iheanacho.

Najväčšiu šancu v prvom polčase si vypracovali nebezpečnejšie "líšky", no pokus kapitána Jamieho Vardyho skončil na žrdi brány Zacka Steffena. V 65. minúte poslal tréner Pep Guardiola do hry Jacka Grealisha, čerstvú posilu City za rekordných 100 miliónov libier. "Citizens" mali síce lepšie držanie lopty, no do výraznejšej príležitosti sa nedostali. Zápas napokon rozhodol faul Nathana Akeho, ktorý v pokutovom území namiesto lopty trafil nohy Iheanacha a ten prudkou strelou prekonal brankára Steffena.

"Bol to skvelý pocit prísť dnes sem. Cítil to každý hráč, fanúšik a člen tímu. Bol to naozaj neuveriteľný pocit. Chceli sme si tento pocit zobrať so sebou do zápasu a to sa nám podarilo. Ak sme nemali loptu, museli sme bojovať a získať ju. A keď sme ju získali, našou úlohou bolo ukázať hviezdnu kvalitu. Myslím si, že sa nám to dnes podarilo," citoval portál bbc.com slová trénera Leicesteru Brendana Rodgersa. "Máme skvelý káder. Ten, koho pošle tréner do zápasu, predvedie dobrý výkon," doplnil ho strelec gólu Iheanacho.


Anglický Superpohár - FA Community Shield:

Leicester City - Manchester City 1:0 (0:0)

Gól: 89. Iheanacho (z 11 m)