Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 14. jún 2024Meniny má Vasil
< sekcia Šport

Contador sa dohodol s UCI na výške pokuty za dopingový prehrešok

Alberto Contador Foto: TASR/AP Photo

Výšku pokuty súd nezverejnil, podľa zahraničných médií však žiadala UCI od Contadora čiastku 2,4 milióna eur.

Madrid 13. decembra (TASR) - Alberto Contador a Medzinárodná cyklistická únia (UCI) sa dohodli na výške pokuty, ktorú musí Španiel zaplatiť za porušenie antidopingových pravidiel.

Ako vo štvrtok na svojej oficiálnej webstránke informoval Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, strany uzavreli medzi sebou "priateľskú dohodu", na ktorú CAS zareagoval zastavením arbitrážneho procesu. Výšku pokuty súd nezverejnil, podľa zahraničných médií však žiadala UCI od jazdca tímu Saxo-Tinkoff, ktorý bol v čase pozitívneho nálezu ešte pretekárom Astany, čiastku 2,4 milióna eur. Contadorov hovorca Jacinto Vidarte odmietol komentovať vyhlásenie CAS či upresniť výšku pokuty, uviedla agentúra Reuters.

Výšku pokuty mal určiť arbitrážny súd, v ktorom na jednej strane stáli UCI a Svetová antidopingová agentúra a na druhej strane Contador a Španielska cyklistická federácia (RFEC).

Contador prišiel o svoj tretí titul na Tour de France po tom, čo bol v roku 2010 pozitívne testovaný na zakázanú substanciu clenbuterol. Za svoj dopingový prehrešok dostal retroaktívny dvojročný dištanc, ktorý si už medzičasom stihol odsedieť. Začiatkom augusta sa vrátil do súťažného pelotónu a následne druhýkrát v kariére vyhral prestížnu Vueltu.