Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Conte začal v Tottenhame víťazne: Bláznivý zápas. Máme veľa práce

Nový tréner Tottenhamu Antonio Conte tlieska pred začiatkom zápasu 4. kola Európskej konferenčnej ligy Tottenham - Vitesse v Londýne vo štvrtok 5. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Slovenský futbalista Bero rozvlnil sieť v 39. minúte, keď znížil stav na 2:3.

Londýn 5. novembra (TASR) - Futbalisti Vitesse Arnhem nedokázali uštedriť Tottenhamu Hotspur druhú prehru vo vzájomnom súboji v Európskej konferenčnej lige 2021/2022. Vo štvrtok im vo 4. kole skupinovej fázy v Londýne nestačil ani gól slovenského reprezentanta Matúša Bera a prehrali 2:3, nenadviazali tak na predchádzajúcu domácu výhru 1:0.

Bero rozvlnil sieť v 39. minúte, keď znížil na 2:3. Jeho tím prehrával už 0:3, dvoma gólmi sa ešte do prestávky vrátil do zápasu, ale vyrovnať už nedokázal. Spoluhráčov totiž viackrát podržal výbornými zákrokmi francúzsky brankár a kapitán Hugo Lloris. Tottenham hral od 59. minúty bez vylúčeného Romera, Vitesse presilovku nevyužilo napriek viacerým šanciam a dostalo v záverečnej desaťminútovke dve červené karty. Na 1. mieste skupiny sú futbalisti Rennes, ktorí zdolali slovinský NŠ Mura 1:0. Druhý Tottehnam má sedem bodov, Vitesse je so šiestimi bodmi na 3. mieste.

Nový tréner Spurs Antonio Conte síce debutoval na lavičke Spurs víťazne, no uvedomuje si, že ho čaká veľa práce. "Bol to bláznivý zápas. Obyčajne nemám rád takéto súboje, v ktorých sa môže udiať čokoľvek. Myslím si však, že sme mali vyhrať a to sa nám podarilo. Viedli sme 3:0 a potom sme inkasovali dva góly, ktorým sme sa mali vyhnúť. Po červenej karte sme sa dostali do problémov. Víťazstvo s problémami však hráčom pomôže. Zvýši im sebadôveru. Potrebujeme čas na prácu, ktorej máme naozaj veľa. O dva dni máme ďalší zápas, potom je našťastie reprezentačná prestávka. Musíme sa zlepšiť, môžem pracovať len s hráčmi, ktorí dnes nehrali. Tí, ktorí hrali si musia oddýchnuť, nebudú mať energiu," citoval ho oficiálny web UEFA.
Slovenský futbalista v drese Vitesse Matúš Bero (uprostred) strieľa gól v zápase 4. kola Európskej konferenčnej ligy Tottenham - Vitesse v Londýne vo štvrtok 5. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Spurs sa vrátili do postupovej hry, v 5. kole sa predstavia na ihrisku Mury. "Museli sme vyhrať, aby sme mali šancu na postup. Zápas tiež ukázal naše problémy. Vedieme 3:0, máme ďalšie šance, ale potom stačí málo a dostaneme dva góly. Pozitívne je, že sme napriek ťažkostiam vyhrali, hráči majú túžbu a zanietenie, môžeme dosiahnuť veľké veci," dodal Conte.

Tréner hostí Thomas Letsch vyjadril hrdosť na svoj tím, ale bol nespokojný, že Vitesse nebodoval: "Môžeme byť na seba hrdí. Urobili sme v prvom polčase tri hlúpe chyby a kvalita Spurs sa prejavila. No spôsob, ako sme sa vrátili do zápasu a v druhom polčase dominovali nás napĺňa hrdosťou. Mali sme šance a nik nečakal, že ich bude na štadióne Tottenhamu tak veľa. Som preto nespokojný, že sa domov nevraciame s bodom, mali by sme lepšiu postupovú pozíciu. Ale keď sa pozriem na oba zápasy s Tottenhamom, môžeme byť naozaj hrdí. Hrali sme proti kvalitnému tímu, a keďže sme nevedeli, či bude hrať systémom 3-5-2 alebo 3-4-3, tak sme sa rozhodli nešpekulovať a sústrediť sa na seba. Dokázali sme dodržať taktiku, aj keď sme prehrávali 0:3."