Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Žilina zvíťazila nad Z. Moravcami 3:1, Slovan prehral s Trenčínom 2:4

Na snímke futbalista Žiliny Matej Jelič (vľavo) a hráč ViOnu Michal Pinter Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V dohrávke 3. kola Corgoň ligy Senica zvíťazila nad Dunajskou Stredou 4:0.

Žilina 28. júla (TASR) - Prvú vážnejšiu akciu si pod Dubňom vypracovali hostia. Už v 5. minúte sa po kombinácii Nurkoviča s Pribulom dostal k zblokovanej lopte Orávik a iba tesne minul pravú tyč žilinskej brány. O tri minúty na to mohli skórovať aj domáci, ale Guba v tutovke nechal vyniknúť brankára Kuciaka. V nasledujúcich minútach hráči Zlatých Moraviec veľmi pozorne bránili všetky žilinské útočné pokusy, tiež sa pokúšali vyrážať do brejkov, na tie však nemali priveľa priestoru. Loptu mali v držaní predovšetkým Žilinčania. V 28. minúte sa po štandardke dostal ku koncovke z dobrej pozície domáci kapitán Piaček, ale Kuciak bol pozorný. Na druhej strane odpovedal ďalekonosným pokusom z dobrých 30 metrov Obročník, ale ani brankár Dúbravka nemal ťažkú prácu. Skóre sa mohlo meniť v 36. minúte po strele domáceho Jeliča, ale gólman ViOn-u ju dokázal vyraziť na rohový kop, z ktorého už žlto-zelení nič nevyťažili. O päť minút neskôr sa do toho oprel Guba, jeho tvrdá rana preletela tesne vedľa ľavej žrde.

Žilinský tréner Adrián Guľa poslal do druhého polčasu namiesto Gubu na ihrisku Nunesa a ten okamžite vybavil penaltu pre svoj tím. Pavlenda videl za faul na Nunesa v šestnástke žltú kartu a Róbert Pich v 47. minúte nariadený pokutový kop premenil - 1:0. O dve minútky neskôr mohol Škvarka zvýšiť náskok Žiliny na dva góly, ale napálil len obrancu Majerníka. V 54. minúte sa po prihrávke Pečovského opäť dostal do šance Škvarka, pekne preloboval gólmana Kuciaka, ale lopta napokon letela privysoko. V 63. minúte sa to už domácim podarilo, hlavička Tomáša Hučka skončila v sieti - 2:0. Žilinčania už za dvojgólového vedenia úplne kontrolovali hru a v 78. minúte pridali aj ďalší úder. Hučkov skvelý center dopravil do bránky Matej Jelič - 3:0. Chorvátsky útočník si tak otvoril svoj strelecký účet v službách MŠK. O šesť minút neskôr sa dočkali čestného úspechu aj hostia. Babic sa do toho oprel z hranice šestnástky a Dúbravka nemal v bráne žiadnu šancu - 3:1.


MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce 3:1 (0:0)



Góly: 47. Pich (z 11 m), 63. Hučko, 78. Jelič - 84. Babic. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Zuziak - Orávik, Nurkovič, Pavlenda, Obročník, 2129 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Vavro, Hučko - Pečovský, Škvarka, Bello (69. Mihalík), Pich (80. Zuziak) - Guba (46. Nunes), Jelič

Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Candrák, Pintér - Obročník - Orávik, Babic, Bolinha (70. Sabo), Pribula - Nurkovič (63. Vaniš)


Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Mali sme menej energický vstup do zápasu, ale v druhom polčase sme to dokázali zlepšiť. Potrebovali sme zrýchliť hru a to sa nám podarilo. Prakticky okamžite po zmene strán sme išli do vedenia a netrvalo dlho, kým sme pridali aj druhý gól. Videl som v tomto zápase pozitívne, ale aj menej pozitívne momenty hry. Predovšetkým si však vážim víťazstvo pred domácim publikom."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "V prvom polčase sme veľa behali bez lopty, hneď ako sme ju získali, stratili sme ju. Nevyužili sme ojedinelú príležitosť ísť do vedenia v zápase a hneď na začiatku druhého polčasu sme, bohužiaľ, inkasovali gól z pokutového kopu. Krátko na to sme dostali druhý gól zo štandardky. Boli sme v komplikovanej situácii. Proti nám však stál veľmi kvalitný súper."

-----------------------

AS Trenčín - Slovan Bratislava 4:2



Trenčania sa tešia po góle Tomáša Maleca v zápase
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčín 28. júla (TASR) - Oba tímy nastúpili v extrémnom teple do zápasu v opatrnom tempe. Do prvej príležitosti sa dostali domáci hráči v 7. minúte, Holúbek si spracoval loptu pred pokutovým územím, ale jeho zakončenie po otočke zblokoval Gorosito. O minútu neskôr sa dostal k slovu aj Slovan, Halenárovu výmenu lopty s Hlohovským však vyriešil s pomocou obrany Volešák. V 15. minúte sa rútil sám na bránu Trenčína Grendel z pravej strany, nemal však dostatočnú rýchlosť a jeho zakončenie bolo zblokované. Domáci futbalisti sa skúšali presadiť nakopávanými loptami za obranu súpera, tomu však hra na ofsajdovú pascu dokonale vychádzala. Ďalšiu gólovú príležitosť "belasých" prepásol v 32. minúte Soumah, ktorého strele z dobrého postavenia v šestnástke Trenčanov chýbala razancia a presnosť. Trenčania sa mohli dostať do vedenia dve minúty pred koncom polčasu. Po osi Štefánik – Mondek – William sa dostal do zakončenia posledný menovaný v pokutovom území Slovana, Brazílčanov pokus ale tesne minul bránu hostí. Ten istý hráč zahodil ešte väčšiu možnosť v nadstavenom čase, keď dočahoval prihrávku Štefánika pred prázdnu bránu v sklze a loptu neusmernil presne do siete.

Vrece s gólmi sa roztrhlo až po zmene strán. V 49. minúte zahrával Žofčák štandardnú situáciu z ľavej strany, jeho center nadvihol hlavou Halenár a lopta sa trepotala v sieti. Trenčanom sa poradilo vyrovnať v 63. minúte, kedy sa odrazená lopta z rohového kopu dostala pred šestnástku na kopačku Mondeka a jeho tvrdá tečovaná strela skončila za Putnockým. Slovan však potreboval len necelú minútu na strelenie druhého gólu. Do vedenia ho dostal Mészáros, ktorý bol na ihrisku po striedaní len niekoľko sekúnd. Mladý útočník využil svoju rýchlosť a po úniku z ľavej strany zakončil po zemi do pravého dolného rohu – 1:2. Vyrovnanie prišlo o dvanásť minút neskôr, keď defenzíva belasých nechala otvorené dvere Mondekovi. Jeho strelu vyrazil Putnocký len k Tomášovi Malecovi, ktorý poslal loptu pohodlne do siete. V nasledujúcich minútach pozahadzovali oba tímy niekoľko gólových šancí, v drese domácich sa nepodarilo presadiť Holúbekovi s Rundičom, na opačnej strana zasa dve stopercentné tutovky spálil Peltier. V dramatickom závere si vybojovali víťazstvo domáci dvoma gólmi Maleca po fatálnych chybách brankára Putnockého, ktorý Trenčanom daroval víťazstvo. Lavičkový žolík trénera Nosického Tomáš Malec skompletizoval hetrik a aj vďaka nemu zdolal AS Trenčín bratislavský Slovan 4:2.


Góly:63. Mondek, 76., 87. a 90.+1 Malec - 49. Halenár, 64. Mészáros. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Baez, Štefánik – Kladrubský, 4270 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík (57. Rundič), Ramon, Mazáň – Baez (69. Bariš) - Mondek, Štefánik, Holúbek, Frimmel (55. Malec) – William

Slovan: Putnocký – Čikoš (77. Niňaj), Gorosito, Kolčák, Josimov – Hlohovský, Kladrubský, Grendel, Žofčák – Soumah (62. Mészáros) – Halenár (78. Peltier)




hlasy po zápase:

Ľuboš Nosický, tréner AS Trenčín: "Videli sme zaujímavý a dramatický zápas. Diváci si prišli na svoje, videli šesť gólov a ďalšie množstvo príležitostí. Od stavu 1:2 pre súpera sme chceli s výsledkom niečo urobiť hlave srdcom. Som rád, že sa nám to podarilo, pretože zdolať Slovan nie je jednoduché."



Samuel Slovák, tréner Slovana Bratislava: "Myslím si, že sme videli rýchly zápas v úmornom teple, ktorý bol na vrcholnej úrovni. Náš cieľ sme nesplnili, inkasovali sme lacné góly a Trenčín nás zdolal. Nie sme spokojní, pretože sme chceli bodovať naplno. Hoci sme podali dobrý výkon, nepodarilo sa nám to."



Rozhoduje sa o osude trénera ŠK Slovan Bratislava




---------------------------

FK Senica - DAC Dunajská Streda 4:0 (0:0)



Senica 28. júla (TASR) - Záhoráci po vypadnutí z Európskej ligy privítali v dohrávke 3. kola nováčika zo Žitného ostrova. V bránke oboch tímov sa predstavili odchovanci senického futbalu - v senickej Šulla a v hosťujúcej Fišan. V prvom polčase mali veľkú prevahu senickí futbalisti, loptu mali takmer neustále v moci, hralo sa na jednu bránku, no prevaha bola neplodná, bez gólového zakončenia. Pekná akcia vyšla Záhorákom v 17. minúte po prihrávke Čermáka v poslednej chvíli pred Hiagom zachránil obranca Beňo. Seničania mali viacero rohových kopov, ale ani z nich sa nedokázali gólovo presadiť. Križka v ideálnej pozícii hlavičkoval nad a gólom neskončil ani závar pred Fišanovou bránkou po aktivite Pirosku. DAC sa trafil do priestoru bránky iba raz v 22. minúte, Fodrekovu nepríjemnú strelu brankár Šulla kryl. V závere polčasu boli ešte dvakrát v zakončení Seničania. Po Zemanovom priamom kope hlavičkoval Kalabiška tesne nad a po Piroskovom vysunutí Hiagovu nepríjemnú strelu Fišan vyrazil na rohový kop.

V druhom polčase sa naplno prejavila veľká prevaha Záhorákov, ktorí hostí odprevadili so štvorgólovou nádielkou. V 49. minúte Pirosku v pokutovom území stiahol Beňo a sám faulovaný s prehľadom otvoril skóre zápasu. O dve minúty bol rozdiel už dvojgólový, po Zemanovom rohu sa dostal k odrazenej lopte Hiago a tvrdou strelou pod brvno si otvoril strelecký účet v drese Záhorákov. DAC mohol znížiť v 60. minúte po priamom kope Fodreka sa lopta obtrela o brvno Šullovej bránky. Dvakrát zvonila konštrukcia bránky aj za Fišanom. V 62. minúte zakončoval rýchlu akciu do pravej žrde Hiago a o sedem minút nastrelil brvno Jirásek. O posledné dva góly domácich sa postarali striedajúci hráči. V 76. minúte tvrdo a presne k ľavej žrdi vypálil Jirásek a bolo 3:0. Potom sa do troch gólových šancí dostal Jakubov, no premenil až svoju tretiu, keď po Piroskovom centri prekonal Fišana peknou strelou z voleja. Záverečný strelecký pokus zápasu mali hostia. S Dianovou strelou mal Šulla problémy, ale nakoniec si čisté konto udržal a Záhoráci sa radovali zo zaslúženého vysokého víťazstva.


Góly: 50. Piroska (z 11 m), 52. Hiago, 76. Jirásek, 86. Jakubov. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Križko, Diviš - Božoň, Fodrek, Beňo, Obžera, 1911 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla – Šenk (77. Jakubov), Križko, Brabec, Čermák - Kóňa, Piroska, Opiela (68. Jirásek) - Hiago (64. Diviš), Kalabiška, Zeman

Dunajská Streda: Fišan – Boya, Božoň, Majerník, Beňo - Velický, Huber (58. Obžera) - Ujlaky (71. Sedlák), Hodúr, Antunović – Fodrek (84.) Dian


Hlasy po zápase:

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Po štvrtkovom neúspechu sme potrebovali bodovať naplno. Som rád, že to dnes chalani zvládli najmä v hlavách i fyzicky. Myslím, že hráči siahli na dno síl. Musím byť spokojný i s prvým polčasom, v ktorom sme si vypracovali dostatok príležitostí. Po druhom góle sme ovládli hru. Som rád, že sme dali 4 góly, i keď šancí sme mali oveľa viac. Konečne sme uhrali zápas na nulu, čo je pre nás dôležité. Chlapcom musím poďakovať."

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Najskôr by som chcel pogratulovať domácemu tímu k víťazstvu. Dnes sme sa vôbec nedostávali do hry. Niektorí hráči ako keby neboli ani na ihrisku. Napriek tomu sme polčas uhrali na 0:0. Domácich nakopla po zmene strán jedenástka. Potom sme inkasovali po štandardke, hoci sme sa na ne pripravovali. Od tej chvíle som si pripadal, ako keby som viedol žiacke družstvo. Prehrávali sme 0:2 a niektorí hráči si na ihrisku robili, čo chceli."

Tabuľka slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 po 3. kole:

1. MFK Ružomberok 3 2 1 0 7:4 7

2. MŠK Žilina 3 2 1 0 6:3 7

3. AS Trenčín 3 2 0 1 9:4 6

4. FK Senica 2 2 0 0 6:1 6

5. Dukla Banská Bystrica 3 2 0 1 6:2 6

6. MFK Košice 3 2 0 1 6:3 6

7. Spartak Myjava 3 2 0 1 7:6 6

8. Spartak Trnava 3 1 0 2 5:9 3

9. Slovan Bratislava 2 0 1 1 3:5 1

10. DAC Dunajská Streda 3 0 1 2 1:6 1

11. ViOn Zlaté Moravce 3 0 0 3 2:8 0

12. FC Nitra 3 0 0 3 2:8 0

/legenda: poradie, názov, výhry, remízy, prehry, skóre, body/