Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Craig Ramsay podporil ukrajinské rodiny, daroval im oblečenie a hračky

Na snímke vľavo tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay a vpravo asistent Ján Pardavý v zápase A-skupiny Slovensko - Dánsko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 24. mája 2022 v Helsinkách. Foto: TASR Martin Baumann

Ramsay chcel už dávnejšie týmto spôsobom vyjadriť solidaritu s ukrajinskými občanmi, ale náročný pracovný program mu nedovolil zrealizovať myšlienku skôr ako začiatkom júna.

Bratislava 6. júna (TASR) - Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay v pondelok podporil ukrajinské rodiny a daroval im oblečenie a hračky.

Kanadský kouč zavítal na miesto humanitárnej pomoci iniciatívy "Kto pomôže Ukrajine", v jednom z bratislavských nákupných centier odovzdal oblečenie aj hračky pre ľudí, ktorí v dôsledku vojenského konfliktu opustili svoju domovinu a našli útočisko na Slovensku.

Ramsay chcel už dávnejšie týmto spôsobom vyjadriť solidaritu s ukrajinskými občanmi, ale náročný pracovný program mu nedovolil zrealizovať myšlienku skôr ako začiatkom júna. "Po návrate z olympijského turnaja v Pekingu moja manželka navrhla, že by sme mohli pre priateľov a susedov usporiadať oslavu bronzového úspechu v Číne. Zároveň všetkých požiadala, aby so sebou priniesli zopár vecí na pomoc ukrajinským utečencom. Dopadlo to tak, že som letel na Slovensko s nabalenými kuframi. Bohužiaľ, potom pár týždňov ležali u mňa v byte. Mal som veľa povinností a teší ma, že som si konečne našiel čas," uviedol pre Hockey Slovakia.

"Do zbierky sa zapojili viacerí ľudia z Tampy, ktorým nebol ľahostajný osud Ukrajincov. Vecami prispeli aj naši susedia, priatelia z golfu či ich rodiny. Na oslavnú párty prišlo 50 až 60 ľudí a každý niečo doniesol. Cítili solidaritu s Ukrajincami, ktorí sa ocitli v nelichotivej situácii," dodal.