Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Crawford z Chicaga mal koronavírus, už sa však vrátil k tímu

Corey Crawford (vľavo) očami sleduje puk, ktorý drží hráč Tampa Bay Alex Killorn počas tretej tretiny štvrtej finálovej hry o Stanleyho pohár, 10. júna 2015 Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný brankár bol kľúčovou súčasťou Chicaga pri ziskoch Stanleyho pohárov v rokoch 2013 a 2015.

Chicago 25. júla (TASR) - Hokejový brankár Corey Crawford z Chicaga Blackhawks v sobotu priznal, že za jeho absenciou v uplynulých dňoch bola nákaza koronavírusom. Informovala o tom zámorská televízna stanica TSN.

Crawford v sobotu absolvoval prvý tréning, na ktorom čelil strelám spoluhráčov. Doteraz nebol súčasťou kempu Chicaga, ktorý sa začal v pondelok 13. júla. Kluby podľa protokolu NHL nemôžu po reštarte oznamovať detaily zranenia alebo zdravotného stavu hráčov. "Chcem povedať, že som bol pozitívne testovaný na COVID-19, takže som musel byť uplynulých niekoľko týždňov v karanténe vo svojom dome v Chicagu," povedal novinárom prostredníctvom videokonferencie. "Som nadšený, že som späť a budem sa snažiť dostať sa do toho čo najrýchlejšie."

Tridsaťpäťročný brankár bol kľúčovou súčasťou Chicaga pri ziskoch Stanleyho pohárov v rokoch 2013 a 2015, celkovo v play off odchytal 87 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,9 percenta.