Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Cremonese zdolalo AS Rím a má prvý triumf v sezóne, Mourinho s ČK

Tréner AS Rím José Mourinho sa pozerá vo futbalovom zápase talianskej ligy Serie A US Cremonese - AS Rím v Cremone 28. februára 2023. Foto: TASR - AP

Cremonese sa ujalo vedenia v 17. minúte, keď sa strelou z voleja presadil Franck Tsadjout.

Rím 28. februára (TASR) - Futbalisti US Cremonese prekvapujúco zvíťazili v utorňajšom zápase 24. kola Serie A nad piatym AS Rím 2:1 a odpútali sa z poslednej priečky tabuľky. Pre domácich to bolo vôbec prvé víťazstvo v sezóne.

Cremonese sa ujalo vedenia v 17. minúte, keď sa strelou z voleja presadil Franck Tsadjout. Minútu po zmene strán dostal červenú kartu tréner hostí Jose Mourinho, no jeho zverencom sa podarilo vyrovnať v 71. minúte zásluhou Leonarda Spinazzolu. Hostia boli v druhom polčase aktívnejší a nebezpečnejší, ale v závere podrazil brankár Rui Patricio domáceho útočníka Davida Okerekeho a z penalty rozhodol Daniel Ciofani.

Cremonese sa vďaka triumfu dostalo o bod pred poslednú Sampdoriu, no na miesta zaručujúce záchranu stráca ešte osem bodov. Jeho hráči mali doteraz bilanciu nula výhier, deväť remíz a štrnásť prehier. Rimania nevyužili šancu dostať sa na štvrté miesto pred mestských rivalov z Lazia.

Juventus zdolal v mestskom derby FC Turín 4:2 a vďaka tretej výhre za sebou sa posunul na siedme miesto tabuľky. Jeho súper stráca štyri body a je deviaty.


sumár:

US Cremonese - AS Rím 2:1
(1:0)

Góly: 17. Tsadjout, 83. Ciofani (z 11m) - 71. Spinazzola


Juventus Turín - FC Turín 4:2 (2:2)

Góly: 16. Cuadrado, 45.+1 Danilo, 71. Bremer, 81. Rabiot - 2. Karamoh, 43. Sanabria