Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Crosby 539. gólom predbehol K. Tkachuka, pred sebou má Mikitu

Na snímke vpredu kanadský hokejový útočník Sidney Crosby v drese Pittsburghu v zápase proti New Jersey Devils 22. januára 2023. Foto: TASR/AP

Crosby skóroval v 7. minúte, keď gólom na 1:1 prestrelil Víteka Vaněčeka z New Jersey. Bol to však jediný gól "tučniakov", ktorí prehrali na ľade Devils 1:2 po predĺžení.

New York 23. januára (TASR) - Kanadský hokejový útočník Sidney Crosby strelil na ľade New Jersey Devils svoj 539. gól v základnej časti NHL, čím sa dostal na 33. miesto v historických tabuľkách. Osamostatnil sa pred Američanom Keithom Tkachukom a pred sebou má legendu Chicaga Blackhawks slovenského pôvodu Stana Mikitu. Zatiaľ na neho stráca dva góly.

Crosby skóroval v 7. minúte, keď gólom na 1:1 prestrelil Víteka Vaněčeka z New Jersey. Bol to však jediný gól "tučniakov", ktorí prehrali na ľade Devils 1:2 po predĺžení. Crosby 22. gólom v prebiehajúcom ročníku 2022/23 ukončil päťzápasové čakanie na presný zásah.

Po Alexandrovi Ovečkinovi z Washingtonu (zatiaľ 810 gólov) je historicky najlepší strelec spomedzi aktívnych hráčov NHL.