Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Csemez si vybojoval miestenku do Tokia

Slovenský boxer Andrej Csemez sa raduje po výhre nad Španielom Miguelom Cuadradom Entrenom vo štvrťfinále hmotnostnej kategórie do 75 kilogramov na II. Európskych hrách v Minsku 25. júna 2019. Foto: TASR/Michal Svítok

Na európskej kvalifikácii v Paríži zdolal v nedeľu vo štvrťfinále strednej váhy (do 75 kg) Belgičana Lancelota Protona de la Chapella 5:0 na body.

Paríž 4. júna (TASR) - Slovenský boxer Andrej Csemez si vybojoval miestenku na olympijské hry do Tokia. Na európskej kvalifikácii v Paríži zdolal v nedeľu vo štvrťfinále strednej váhy (do 75 kg) Belgičana Lancelota Protona de la Chapella 5:0 na body a prienikom do semifinále si zabezpečil postup na OH.

Dvadsaťtriročný Csemez má už v kvalifikácii istý bronz, v pondelok by mal v semifinále nastúpiť proti Rusovi Glebovi Bakšimu. "Jeho štart v zajtrajšom semifinále je pre prasknutý nos síce otázny, ale to nemení nič na tom, źe obrovský sen sa splnil," informovala Slovenská boxerská federácia (SBF) na svojom fejsbúkovom konte.

Olympijskú kvalifikáciu museli vlani v polovici marca v Londýne prerušiť pre pandémiu koronavírusu, pokračuje teraz vo Francúzsku. Csemez si postup do štvrťfinále vybojoval v piatok po výhre nad Španielom Miguelom Cuadradom 5:0 na body. Zverenec trénera Tomáša Kovácsa získal bronz na Európskych hrách v Minsku 2019, rok predtým zvíťazil na otvorených majstrovstvách Európskej únie vo Valladolide.