Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cuadrado skóroval priamo z rohu, Allegriho vytočil faul Moratu

Na archívnej snímke Juan Cuadrado Foto: TASR/AP

Španielsky útočník po ňom videl v 72. minúte žltú kartu a rozzúrený Allegri ho následne stiahol z ihriska.

Turín 6. decembra (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín sa po nevydarenom štarte do novej sezóny talianskej Serie A začínajú šplhať na vyššie poschodia. Po víťazstve 2:0 nad FC Janov sa v tabuľke posunuli na piate miesto o skóre pred Fiorentinu, na lídra AC Miláno strácajú 11 bodov.

Proti trápiacemu sa Janovu sa ujali vedenia v 9. minúte, keď kolumbijský krídelník Juan Cuadrado strelou priamo z rohu zaskočil Salvatoreho Sirigua. V druhom polčase pridal poistku Argentínčan Paulo Dybala. Pred vianočnou prestávkou ešte čakajú Juventus zápasy proti Benátkam, Bologni a Cagliari. "Musíme v nich získať čo najviac bodov a znížiť stratu na najlepšie kvarteto. Ak nadviažeme na výkony z uplynulých dvoch duelov, verím, že sa nám to podarí," zdôraznil Dybala, ktorého čakajú v najbližších týždňoch rokovania o novej zmluve.

Trénera Massimiliana Allegriho potešil okrem zisku troch bodov aj zlepšený výkon. "Dokázali sme súperovi vnútiť náš štýl hry, vypracovali sme si veľa šancí. V tomto trende musíme pokračovať aj v ďalších zápasoch. Sezóna je dlhá, ešte o ničom nie je rozhodnuté," uviedol Allegri, ktorému zdvihol adrenalín faul Alvara Moratu na Davida Biraschiho.

Španielsky útočník po ňom videl v 72. minúte žltú kartu a rozzúrený Allegri ho následne stiahol z ihriska. "Vytočil ma, lebo to bol úplne zbytočný zákrok, po ktorom Alvaro daroval súperovi štandardnú situáciu. Zareagoval som tým, že som ho vystriedal. Škoda, lebo dovtedy hral Alvaro dobre a neustále zamestnával obranu súpera."

FC Janov vyhral v tejto sezóne iba jediný zo 16 zápasov. Po angažovaní ukrajinského trénera Andrija Ševčenka ešte v najvyššej talianskej súťaži neskóroval. Bezzubým výkonom sa prezentoval aj v Turíne, keď na bránku Juventusu nevyslal ani jedinú strelu V tabuľke je tím z metropoly Ligúrie so ziskom 10 bodov na zostupovom 18. mieste.