Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Curry dostal cenu pre najlepšieho hráča v kľúčových situáciách

Na archívnej snímke Stephen Curry. Foto: TASR/AP

Americký basketbalista Stephen Curry bol v tejto sezóne základnej časti NBA líder v počte bodov dosiahnutých v situáciách nazvaných "clutch".

Los Angeles 26. apríla (TASR) - Americký basketbalista Stephen Curry dostal v zámorskej NBA ocenenie pre najlepšieho hráča v kľúčových situáciách zápasov. Rozohrávač tímu Golden State Warriors je druhý držiteľ tejto ceny, ktorú zaviedli iba vlani a vtedy sa z nej tešil De'Aaron Fox zo Sacramenta.

Curry bol v tejto sezóne základnej časti NBA líder v počte bodov dosiahnutých v situáciách nazvaných "clutch", za ktoré sa považuje časový úsek päť a menej minút do konca zápasu, keď je rozdiel medzi tímami maximálne päť bodov. Nazbieral ich spolu 189 a v tesných koncovkách mal úspešnosť streľby až 49,6 percenta - viac, ako bola jeho celková úspešnosť v zápasoch.

V tomto ročníku viackrát zaujal kľúčovými bodmi v záverečnej fáze duelov, vo februári ďalekonosnou strelou rozhodol o tesnom triumfe Warriors nad Phoenixom a v zámorí sa stal virálny aj jeho kôš zároveň s klaksónom v súboji s Oklahomou City. Predvlaňajší šampióni súťaže Golden State sa však napriek jeho výkonom nedostali do vyraďovačky, v play-in o postup do nej podľahli Sacramentu.